Avto na plin

Ali bi tudi vi radi vaš avtomobil predelali na plin? Obstaja veliko razlogov zakaj predelati avto na plin. Na naslednji povezavi http://www.avtonaplin.si boste izvedeli veliko več o tej vrsti predelave.

Avtoplin je neka vrsta alternativnih goriv, ki je ekonomično in obenem tudi zelo ekološko. Pri izgorevanju nastaja manj onesnaževanja, kot pri izgorevanju dizelskega

Avto na plin

in bencinskega goriva. Avtoplin se je uveljavil kot najbolj razširjena in najpomembnejša alternativa klasičnim gorivom. Dandanes ima že kar 10 milijonov avtomobilov vgrajen avtoplin. To je utekočinjeni naftni plin, ki je okolju prijazen in tako tudi energetsko zelo učinkovit. Največkrat ga pridobivajo iz zemeljskega plina ter pri predelavi nafte.

Razlogi oziroma prednosti, zakaj predelati avto na plin pa so naslednji:

  • daljša življenjska doba katalizatorja in motorja,
  • visoko oktansko število,
  • tišje delovanje motorja,
  • hitra in enostavna vgradnja,
  • znižanje stroškov goriva,
  • enostavno preklapljanje med bencinskim / plinskim pogonom.

Naše okolje je že precej onesnaženo. Če se tudi vi vozite z avtomobilom na daljše ali pa samo na krajše razdalje, imate velik vpliv na okolje. Če imate avto na plin boste na okolje vplivali pozitivno v smislu, da je vaš avto okolju prijazen. Avtoplin lahko vgradite v čisto novo vozilo, kot tudi v rabljeno. Ali vas skrbi, da je to samo izguba denarja? Ko si boste v vašo vozilo vgradili avtoplin in z njim prevozili 15.000-20.000 km, se bo ves vaš strošek za predelavo tega sistema povrnil.

Vgradnjo vam lahko opravi samo pooblaščena oseba, ki vam izda certifikat. Za vzdrževanje tega sistema vam ni treba skrbeti, saj je dovolj, da ga pooblaščena oseba opravi samo enkrat letno. Pregledati mora cevi in očistiti plinski filter. Če kupujete novo vozilo vam svetujemo, da kupite avto na plin in ne avtomobil z dizelskim motorjem. Ali vas zanima zakaj? Če boste storili kot smo vam svetovali, se bo vaša investicija povrnila v veliko krajšem času in tako boste lahko prehranili več denarja.