Fitobočka – ruska mini savna

Ste že slišali za izraz fitobočka? Če niste, verjemite, niste edini, smo pa prepričani, da od danes naprej besede ne boste pozabili. Gre za mini savno, ki jo bomo predstavili v nadaljevanju, hkrati pa vas usmerjamo še na spletno stran https://www.savnasod.si/fitobocka/, kjer si lahko preberete še več.

Kaj je fitobočka?

Omenili smo, da gre za mini savno. Ta je narejena iz naravnih, okolju prijaznih materialov, natančneje iz lesa cedre. V sami notranjosti sodčka se ustvarja tok zraka, ki je obogaten z vonji zelišč in aromatičnih olj. Ta zeliščno-aromatična para vpliva neposredno na telo in olajša dihanje. Prav zato je zlasti priljubljena med bolniki, ki se soočajo z različnimi dihalnimi težavami ter bolniki z različnimi srčno-žilnimi boleznimi, prav tako pa je priljubljena med zdravimi posamezniki (odraslimi in otroci), ki v njej prepoznavajo pomen za sprostitev in boljše počutje. Najboljši učinek se doseže v kombinaciji z vakuumsko masažo in naknadnim zavijanjem.

 

fitobočka

 

Kako deluje fitobočka?

Oseba vstopi v sodček ter se vsede na klop v njeni notranjosti. Zunaj sodčka se nahaja samo glava. Priporočljivo je, da znotraj fitobočke ostanete 10 do 15 minut. V prvih desetih minutah bo telo začelo sproščati znoj, nato pa se bodo na površini kože nabirale kapljice. Skupaj z vodo se bodo na ta način izločili tudi strupeni produkti vašega telesa, zaradi česar bo seansa ugodno vplivala na vaše telo.

Zakaj jo uporabljamo?

Uporaba fitobočke je primerna za izboljšanje termoregulacije (to je ohranjanja stalne telesne temperature), očiščenje telesa toksinov oziroma strupenih snovi, čiščenje kože (koža je že na pogled bolj zdrava, zmanjša se število mozoljev), s pomočjo fitobočke pa se ojača tudi živčni sistem, sprostijo se mišice, stabilizira se krvni pritisk, obnovijo se poškodovana tkiva, izboljša se presnova, prav tako uporaba fitobočke ugodno vpliva na zmanjšanje telesne mase. Namestitev fitobočke v vašem domu lahko ugodno vpliva na mikroklimo v vašem stanovanju, očisti zrak ter ga nasiči z aromami lesa cedre. Da boste lahko v vašem domu še bolj uživali.