Igrače in njihov pomen

Verjetno se zavedate pomena igrač, kajne? Veste, kako lahko vplivajo te na vašega otroka, medtem, ko odrašča? Veste, da mu morate kupiti igračo primerno njegovi starosti. Torej, ko iščemo igračo za otroka, na vsaki od teh piše, za katero starost je ta primerna. Zakaj? Zato, ker tudi otroci razmišljajo in se vedejo drugače v različnih starostnih dobah. Namreč, dojenček, otrok vsaj do 3 let starosti še spoznava, se uči in se lahko tudi mimogrede z neustrezno igračo poškoduje. Česar pa si ne želimo in zato bomo vedno pri izbiri igrače tudi previdni. Upoštevati moramo starostno omejitev.

Igrače
Ni samo pomembno to, da se otrok lahko kako poškoduje z igračo. Pomembno je tudi to, da na otrokovo razmišljanje lahko vplivamo zelo močno že z določenimi igračami. Recimo, da otroku kupimo pištolo, dokler še ta ni dovolj star. Kakšen vtis lahko pustimo na ta način? Morebiti, da sami odobravamo to početje? Ne, kajne? Potem pa tudi moramo razmišljati v tej smeri. Če želimo, da naš otrok odrašča v mirnem okolju, prijetnem in poučnem, na to vplivamo tudi z ustreznimi igračami. Nič ni za brez veze torej, ko rečemo, da s pomočjo sestavljank otroci razvijajo svoje možgančke. Torej, zakaj bi jim podarili igrače, katere lahko vplivajo slabo na njihovo odraščanje in kaj nas omejuje pri tem, da mu zagotovimo igrače primerne za razvoj in nadaljnje odraščanje ter ustvarjanje določenih mnenj?
Ni nujno, da bo vsak otrok razmišljal na podlagi učenega, saj so nekatere stvari enostavno prirojene, vendar bo učeno v veliki meri vplivalo nanj in je pomembno, da začnemo relativno hitro, že z izbiro igrač. Tudi sami se trudimo z njimi in jim pomagamo ter jim na ta način pojasnjujemo in razlagamo. Zato pa ne smemo biti mnenja, da igrače nimajo velikega pomena na samo odraščanje našega malčka. Tako ali drugače, vplivajo na njegov razvoj.