Naj bo vaša prva letošnja košnja trave čudovita izkušnja

Košnja trave se  vedno bolj bliža, če ni že pred vrati. Trava v mokrem ni mrzlem obdobju res hitro raste, tako na travnikih, kot zelenicah in vrtovih. Kako pa vi kosite? Še naroke? Z t nahrbtno, ročno ali motorno kosilnico na mešanico? Vsako leto vam košnja trave zagotovo vzame dosti časa in tudi verjetno terja nekaj živcev, ker je treba orodje očistiti, namazati, zbrusiti in po možnosti je prenehalo delati zaradi neuporabe. Vendar obstajajo res idealne rešitve za to, da se košnja trave dogaja celo v vaši odsotnosti. Ne gre za to, da najamete soseda ali nažene otroke kositi ali da najamete vrtnarje, ki boso vse uredili namestijo vas, vi pa plačate za to.

košnja trave

Prav ste prebrali, dejansko je košnja trave mogoča brez vsega naštetega, da se travnik lai vrt in zelenica pokosita kar sama in to ne samo nekaj malega, kar večje ter tudi strme površine do 75 % naklona. Takih površin in klancev niti vi niste mogli kositi, sedaj pa je to mogoče. Izumili so take avtomatske robotke kosilnice, ki to zmorejo. Seveda zmorejo, ker os majhne in nizke ter se ne prekucnejo na neravnih in strmih terenih. Vendar morate tako tudi izbrati, niso vse narejene za strme klance. Izberite tako, ki  vam ustreza glede na vaš teren, kako je obširen, ali je raven ali strm in koliko.

da bi bila košnja trave za vas lepa izkušnja, poskrbi robotska kosilnica, ki jo nastavite z gumbom, kje in koliko naj kosi ter kakšen vzorec na naredi na travniku. Tako zabavno je to. In seveda tako preprosto. Zdaj greste lahko od doma, v službo, po opravkih, ali delate v hiši, zunaj pa se košnja trave kar sama dogaja. Pa še to je super, te kosilnice so tihe in nobenega ne bodo motile, niti ne smrdijo, ker so na elektriko. Na elektriko se pa kar same priključijo, ki jih zmanjka energije v bateriji, pridejo domov in se priklopijo.