Motorne žage Makita

Podjetje Makita prodaja raznovrstne orodja, med drugim tudi motorne žage. Motorne žage Makita sodijo med ene izmed najbolj kakovostnih žag na trgu, so zelo kakovostne, narejene iz trpežnega materiala.  Postajajo vse bolj in bolj pogoste pri domačih uporabnikih pozitivno mnenje pa imajo tudi profesionalci, ki se s tem ukvarjajo vsak dan po 8 ur. Motorne žage Makita so ene izmed najlažjih in se lahko brez težav primerjajo z ostalo konkurenco.Motorne žage Makita

Pri žage Makita delimo na nekatere lastnosti, ki so dolžina reza, kakšen motor ima in pa seveda moč motorja. Med drugim je pomembna teža. Dolžina reza se giblje 25 cm do 50 cm.  Pri vrsti motorja poznamo dvotaktni motor in štiritaktni motor. Motorne žage Makita so izdelane v Nemčiji in sicer v Hamburgu. Ime Makita prihaja iz japonske, vendar za motorne žage skrbi podjetje Dolmar.

Dolmar je podjetje, ki je izdelalo prvo motorno žago na svetu. Vendar je bila težja od 50 kilogramov in je bila neprimerna za uporabo. Upravljala sta jo dva delavca. Na motorne žag, ki jih uporabljamo danes so spominjale le po tem, da so imele vrtečo verigo. Motorne žage Makita so izdelane z veliko natančnostjo in narejene iz najboljših materialov. Motorne žage Makita se od motornih žag Dolmar razlikujejo le po zunanji barvi in nalepkah. Prednost motornih žag Makita pa je tudi cena, ki je proti z ostalimi ponudniki motornih žag neprimerno manjša vendar je po kakovosti enaka ali celo boljša od ostalih. Motorne žag Makita so znane tudi po svoji majhni vibraciji ob žaganju, kar je zelo pomembno pri tistih, ki več ur uporabljajo motorno žago.

Pozitivno pri proizvajalcih motorne žage pa je tudi, da vedno poslušajo in pobirajo mnenja uporabnikov. Tako pridejo do pomembnih podatkov kaj lahko še izboljšajo in popravijo. Čez nekaj let bodo motorne žage Makita zagotovo ene izmed najboljših motornih žag na trgu saj z neprestanimi izboljšavami se strmo vpenjajo med najboljše.