Podajte se na nepozabno smučanje 2017 v Bosno in Hercegovino

Smučišče Jahorina je smučišče z dolgoletno zgodovino ter odlično geografsko lego, od katere se lahko odpravite v Sarajevo ali v Pale, ogledat vse bogate znamenitosti, ki krasijo Bosanske kraje. Znano je postalo predvsem v zimskih olimpijskih igrah v Sarajevu, leta 1984. Zaradi ugodnega podnebja ter obilice snega, vsako leto znova privabi mnogo turistov ter obiskovalcev. Smučarska sezona na Jahorini je zelo dolga, običajno traja kar od oktobra do maja. Tudi v primeru pomanjkanja snega je za smučarje dobro poskrbljeno, saj v tem primeru smučišče zasnežujejo umetno.

Za smučanje 2017 definitivno izberite Jahorino, saj vam nudi kar 20 kilometrov smučarskih stez, z višinsko razliko 5840 metrov. Smučanje 2017 na Jahorini vam omogoča tako slalom, veleslalom kot tudi spust. Smučišče je opremljeno tudi s posebno progo za motorne sani. Steze so med seboj povezane z žičnicami in vlečnicami. V zadnjih letih se je smučišče še izboljšalo, saj je bilo poskrbljeno za dodatne izboljšave infrastrukture – naprav in nastanitev.

smučanje 2017

Smučišče ima zelo visoko kapaciteto – preko 13.000 smučarjev na uro. Smučanje 2017 na Jahorini predstavlja odlično izbiro za vsakogar, ne glede na predznanje. V ta namen so steze označene z barvami. Štiri proge so najlažje, štirinajst stez je srednje težavnih, dve progi pa sta namenjeni profesionalnim smučarjem oz. posameznikom, ki smučanje obvladajo.

Seveda je smučišče opremljeno tudi s prostori za druge aktivnosti (dvoranski športi, trgovine, različne restavracije in bari), močno bogata pa je tudi sama smučarska ponudba. Na Jahorini se vsako leto izvajajo različne šole smučanja ter deskanja, mogoča pa je tudi izposoja smučarske opreme.

Smučišče Jahorina je tako primerno za posameznike, družine ter pare vseh starosti. Z obilico nastanitev ter odlično hrano in pijačo po resnično ugodni ceni, bo navdušilo prav vse obiskovalce. Poleg različnih smučarskih in ostalih aktivnosti pa se boste na Jahorini tudi zabavali – nočno življenje tam je zelo bogato, ljudje pa gostoljubni ter prijazni.