Katera okna so za vas najboljša

Okna so najboljši izum človeštva, da nas v hišah ne zebe. Nekoč jih niso imeli lai pa so bila zelo slaba, saj je skoznje pihalo in je vlekel vzel veter. Pozimi je bilo posebej hudo in pa takrat, ko je dosti vlage. Današnja okna pa so tako narejena, da super zadržijo vlago, vodo in druge vremenske neprilike Poznan hiše. Medtem ko toploto zdržijo znotraj hiše. Nekatera tako tesnijo, da je potrebno redno prezračevanje, kar pa je super narediti kar s prezračevalnim sistemom.

okna

Okna, ki dobro tesnijo torej potrebujejo še prezračevani sistem. ta dovaja svež zrak v hišo in odvaja slabega. Zato je v hiši ves čas super klima, toplo in suho ter sveže in nikoli ne smrdi. Tudi prah se ne nabira, saj oken ni treba odpirati. Tako boste tudi privarčevali na kurjavi, kar se bo zajetno poznalo v vaši denarnici.

Klasična okna so lepo oblikovana in so ponavadi iz kovine, lesa lai plastike. Odvisno je, katera izberete. So pa lahko tudi kombinirana. Vsaka imajo neko prednost pred drugimi. Lesena so naravna in dihajo, kovinska so trdna in vzdržljiva, plastična so poceni in so odporna na vsako vlago ter vodo.

Vsekakor pa morajo okna imeti tuši stekla, da skoznje prihaja svetloba in zadržuje toploto znotraj stanovanja. Priporočamo tri slojno termopan steklo, ki je posebej narejeno, da zadrži toploto v stanovanju. Seveda lahko izberete tudi z dvojno zasteklitvijo, še vedno bodo super  in malo cenejša.

Barve pa so lahko bela, kovinska in barve lesa ter imitacije lesa in drugih materialov. Kar nekaj barv imajo v barvni lestvici na izbiro. Velikost oken pa izberete glede na vaše potrebe in želje. Lahko imajo več kril ali le eno. Lahko so preko vse stene alo srednja ali majhna.

Zgledajo lahko moderno in enostavno, klasično ali pa starinsko s polkni, kar imajo radi na podeželju.