Počitnice na Kreti 2015

Kreta ali drugače povedano tudi Zeusov otok je največji grški otok, obdan s tremi kontinenti in s tremi morji, je zaradi geografske lege in do narave spoštovanega odnosa ohranjen naravni kraj. Počitnice na Kreti so odlična izbira za vse ki radi potujejo in za vse katere zanimajo sakralna bizantinska umetnost, tradicionalne vasi, arheološka najdišča, zalivi s peščenimi plažami in naravna kozmetika. Sledi predstavitev kako bodo počitnice na Kreti potekale.

Prvi dan namestitev na otoku Kreta. Sledi spoznavanje okolice z obhodnim sprehodom. Proti večeru sledi večerja v bližnji taverni.

Drugi dan se boste napotili na ogled slikovitega mesta Ag. Nikolasa z jezerom, skozi otoški kraj Eloundo s pogledom na zaliv Mirabello in otok Spinalonga, zapeljali se boste skozi kraj Neapoli kjer si boste ogledali novo in staro oljarno. Na poti nazaj pa boste v taverni na plaži imeli večerjo ob melodiji morja.

Tretji dan boste počitnice na Kreti dopoldne preživeli na plaži, nato pa boste obiskali svetovno znano arheološko najdišče in minojsko palačo Knosos, nato se boste odpeljali v otoško glavo mesto Herakleion. Po obhodu beneškega mestnega centra boste imeli prosti čas za morebitne nakupe ali obisk Arheološkega muzeja. Sledi vrnitev v apartma kjer vam bo eden od domačih butiških proizvajalcev predstavil naravno kozmetiko. Počitnice na Kreti

Četrti dan boste počitnice na Kreti začeli z ogledom bisera sakralne bizantinske arhitekture samostana Toplou, od koder izvirajo najboljša kretska vina, po ogledu samostana si boste privoščili plavanje ob tropski plaži Vai, ob zaščitenem gozdu palm. Potem sledi vrnitev nazaj s postankom v taverni.

Peti dan si boste ogledali  cerkev Panagia Kera, nato nadaljujete pot do tradicionalne vasi Kritsa poznane po domači obrti. Na poti nazaj si bomo ogledali muzej naravne kozmetike nato pa boste imeli še čas za plavanje.

Šesti dan sledi ogled južnega dela Krete. Peljali se boste skozi tradicionalne vasi. Spustili se boste do obmorske vasi Mirtos kjer bomo plavali v Libijskem morju. V vasici Monastiraki si bomo privoščili pravo kretsko pojedino.

Sedmi dan pa se počitnice na Kreti končujejo in se vračamo nazaj v Slovenijo.