Poliranje avta – Povrnite sijaj svojemu vozilu

Ali je vaš avto izgubil svoj sijaj? Potem potrebujete poliranje, ki bo vašemu vozilu povrnilo sijaj in ga zaščitilo pred različnimi vremenskimi razmerami. Poleg tega se bo na vašem avtomobilu nabiralo precej manj umazanije kot sicer in omogočalo lažje odstranjevanje umazanij. Glede na to da svoje avtomobile uporabljamo vsakodnevno lahko pričakujemo praske in druge nepravilnosti, poleg tega pa tudi izgubo barve in sijaja. Priporočamo da poliranje opravite vsaj enkrat letno, kar bo ohranjalo lep izgled in tudi zvišalo vrednost vozila. Verjetno mislite da je cena postopka zelo visoka, a naj vas ne skrbi, saj je cena poliranja zelo dostopna.

Poliranje avta je lahko opravljeno na tri načine, ki se razlikujejo po ceni, času izdelave in seveda tudi po končnem rezultatu:

  • Osnovno oziroma enostopenjsko poliranje avta, ki se uporablja predvsem za odstranjevanje manjših prask, hkrati pa barvi povrnemo sijaj.
  • Srednje oziroma dvosopenjsko poliranje z katerim se barva in sijaj še dodatno poudarita in odstrani tudi globje praske in ostale nepravilnosti.
  • Zahtevno oziroma tristopenjsko poliranje pa bo avtu povrnilo videz novega vozila, saj z površine odstrani vse praske in vozilo zaščitilo pred različnimi vremenskimi pojavi.

poliranje avta

Za poliranje avta se je dobro odločiti, če opazite da je lak zbledel ali na njem opazite majhne praske, ki lahko nastanejo zaradi pranja ali pa nekoliko globje praske, ki nastanejo zaradi vsakodnevne uporabe. Postopek je zelo natančen in občutljiv. Vozilo se najprej temeljito opere in očisti. Odstraniti je potrebno vse kar ne spada na površino avtomobila. Nato sledi temeljito poliranje vseh lakiranih površin, kar omogoča dolgotrajno zaščito vozila. Trajanje postopka je odvisno od barve vozila in njene obrabe, velikosti in števila poškodb na vozilu, same velikosti in modela vozila, seveda pa tudi stanje vozila pred postopkom.

Cena poliranja avta pa je odvisna od stopnje poliranja ki jo potrebujete. Če poliranje avta opravite pri podjetju Rovando bo cena za osnovno poliranje stalo 120€, srednje poliranje stane 200€, zahtevno poliranje pa 300€. Zelo priporočeno je da se na vsake toliko časa odločite za celovito storitev in z tem skrbite za zaščito in sijaj svojega vozila, ki ne izgine kar tako. Vozilo bo z tem tudi veliko bolje ohranjalo svojo vrednost.