Prsna črpalka za lažje dojenje

Prsna črpalka je naprava, ki vam omogoča lažje in preprosto črpanje materinega mleka za vaš malčke. Če želite izvedeti dodatne informacije o prsnih črpalkah si lahko več preberete na https://www.baby-nega.si/izposoja-otroske-opreme/prsna-crpalka.

Tako, kot se je potrebno naučiti voziti kolo ali hoditi se je potrebno naučiti črpanja materinega mleka. Razlogov za uporabo prsne črpalke je lahko veliko vendar so razlogi zaman, če ne poznamo pravilnih postopkov za zbiranje materinega mleka. Če ste zelo zaposleni ali pa bi se radi družili s prijatelji je prsna črpalka prava izbira za vas, saj si boste s pomočjo sistema črpanja lahko ustvarili manjšo zalogo mleka. S tem bodo malčka lahko nahranili tudi drugi družinski člani z hrano, ki jo je navajen, vi pa se lahko posvetite ostalim stvarem in opravkom.

Poznamo tako ročno kot električno prsno črpalko, ki se razlikujeta zgolj glede na namen uporabe. Ročna prsna črpalka je primerna za vse tiste, ki mleka ne potrebujejo črpati znova in znova vendar, ga potrebujejo le občasno. Ročna prsna črpalka je tiha, kompaktna, njena zasnova pa vam omogoča, da jo vzamete seboj kamorkoli in kadarkoli. Elektronska črpalka pa je primerna za vse, ki morajo redno črpati materino mleko zaradi službenih razlogov ali pa jim dojenje še ne poteka gladko zaradi različnih razlogov.

Ko izberete svojo prsno črpalko je potrebno vedeti nekaj korakov za najbolj učinkovito in hitro črpanje ter shranjevanje mleka. Pri črpanju je najbolj pomembna higiena in sproščenost telesa.

Pred začetkom je prsna črpalka potrebna čiščenja prav tako pa si je potrebno umiti roke ter rahlo očistiti prsi. Najbolj pogosta in uspešna mesta za črpanje mleka z črpalko so tiha in udobna, ki vas lahko sprostijo za boljši pretok mleka. Nastavek previdno pritisnete na občutljivo tkivo, in se čim bolj sprostite saj bo to sprožili reflekse, ki dovoljuje da, mleko hitreje teče in se posledično hitreje zbira v stekleničke.