Različni tipi svetil

Svetloba v prostorih je izrednega pomena, saj precej vpliva na naše počutje. Poznamo notranja in zunanja svetila, ta pa se delijo v še vgradna, stenska, namizna in druga. Predvsem je glavna naloga svetil, da razpršijo svetlobo. Svetloba mora biti čimbolj mehka, kar dosežemo z veliko razpršitvijo po prostorih.

svetila

Vgradna svetila se lahko namestijo na strope, stene, ali pa vanje. Vgradna led svetila so izvrsten način za osvetlitev prostorov z nizkimi stropi, saj tam ni prostora za viseča svetila ali kaj podobnega. Vgradna stropna svetila so cenovno ugodna rešitev, z njimi pa lahko razsvetlite vse prostore v stanovanju.

Namizna svetila se izvrstno podajo na vse pisalne ali pa druge mize. Namizna svetila so običajno kompaktna, zato, da lahko na mizi opravljamo še druga dela. Talna svetila so namenjena za postavitev v dnevne sobe ob kakšno steno ali kavč, ali pa zraven pisalne mize. Vsa svetila so vam na voljo z dvema tipoma žarnic in sicer običajnimi halogenskimi žarnicami in pa LED žarnicami. Prednost led svetil je ta, da porabijo veliko manj električne energije, življenjska doba teh žarnic pa je precej višja. Cena LED žarnic je dražja vendar se vam vse povrne, saj svetijo mnogo dlje od običajnih. Drugačen je le tip svetilnosti, zato preverite, če vam ustreza, a v zakup vzemite tudi varovanje okolja, h katerem boste veliko več prispevali z led žarnico.

Kvalitetna svetila bodo ustvarila topel občutek v prostoru in vas razveseljevala še dolgo časa, saj njihova funkcija ni samo uporabna temveč precej prispevajo tudi k videzu prostora.