Katera je najsodobnejša sončna elektrarna pri nas?

Sončna elektrarna je idealna rešitev za lastno elektriko ali za prodajo elektrike, če imate večjo elektrarno, ki jo povežete v sistem. Če ne vese, kako bi vse to speljali, naj vam zaupamo, da mojstri naredijo za vas prav vse, od načrta, izvedbe in subvencije ter pridobitve subvencije za investicijo. Ena boljših in zelo kakovostnih sončnih elektrarn pri nas je gotovo GEN-i Sonce, ki je elektrarna na ključ, katero vam naredijo pravi profesionalci. Vi potem le še uživate v svoji elektriki iz obnovljivega vira, to je sončnih žarkov.

sončna elektrarna

Kdaj se sončna elektrarna zares splača? Ko bo obratovala vsaj 20 le in ko se elektrika oddaja v sistem, ko imete višek elektrike, saj se to zgodi bo selo dolgih in sončnih dneh. Medem ko ob kratkih in oblačnih dneh lahko daj elektrike primanjkuje, o dobite nazaj iz javnega omrežja, ker se je shranila za vas, če je ne porabite, pa je za vas to a koncu obračunskega obdobja profit.

Sončna elektrarna se splača, če je kakovostna, zato je najbolje kupiti najbolj kakovostne celice, ki zdržijo najdlje časa, tudi do 40 let, garancijo pa dobite do 25 le, kaj je res izjemno. Te celice bodo imele izkoristek 18 %, kar je največ, kar s trenutno tehnologijo sončne celice zmorejo. Ne splača se gledati na ceno, sploh, ker boste za kakovostno elektrarno, ki je priklopljena v sistem, dobili visoko subvencijo, tudi do 20 tisočakov, zaradi česar se investicija povrne že v nekaj letih.

Sončna elektrarna je v Sloveniji možna dejansko povsod, malo manj je učinkovita v grapah ali ta, ker je veliko megle in oblakov, vendar se za take kraje lahko kupi sončne celice, ki niso tako občutljive na svetlobo ter delujejo tudi v slabih pogojih. Žal imajo precej krajšo življenjsko dobo, garancijo in tudi manjšo učinkovitost, zato jih boste morali za enak učinek kupiti več, kot pri kakovostnih sončnih panelih.