Učenje matematike in inštrukcije

Inštrukcije matematikeMatematika je kar zahteven predmet, nekaterim pač leži in z njo nimajo težav, spet drugi se kljub rednemu delu in reševanju domačih nalog strašno mučijo s tem predmetom. Inštrukcije matematike so nam lahko v veliko pomoč pred testi, maturo ali popravnimi izpiti, za učinkovite pa se izkažejo tudi pri razumevanju tekoče snovi. O inštrukcijah malo kasneje, sedaj pa poglejmo kaj matematika sploh je. Ker je matematika tako obsežen predmet, s katerim se srečujemo vse od ranega otroštva pa vse do smrti, bom najprej namenil nekaj besed razlagi predmeta, potem pa si bomo podrobneje ogledali še inštrukcije. Matematika preučuje veliko različnih tematik. Preučuje spremembe prostora, vzorce, števila in v bistvu celotno življenje. Ker nam matematika izredno koristi v vsakdanjem življenju, predvsem pa jo moramo obvladati tudi na šolskih testih, ki so lahko kar zahtevni, se kdaj pa kdaj pokaže tudi potreba po inštrukcijah. Ravno matematika je predmet, s katerim imajo ljudje in učenci največ problemov. Problemi se lahko pojavijo kjerkoli, če pa učenec domačih nalog ne opravlja redno, se prej ko slej nekje pojavijo problemi. Snov, ki je v učnem načrtu skozi leta učenja je zelo obsežna in pri veliki večini se vsaj nekje lahko pojavijo težave. Že v osnovnih šolah se pri matematiki učenci učijo merjenja, ploščine, prostornine, merjenja kotov, geometrijskih oblik, računskih operacij, potenc, realnih in naravnih števil.

Seveda smo si vsi različni in nekaterim matematika naravnost leži, vendar so ti ljudje redki. Velika večina pa nas ima težave pri marsikateri računski operaciji. Inštrukcije matematike so lahko koristne, vendar se za inštrukcije velika večina ljudi odloči šele takrat, ko je prepozno. Inštrukcije so primerne za osnovnošolce, dijake poklicnih šol ali gimnazij ter tudi študente na fakultetah. Inštruktorji so običajno ljudje, ki jih operacije, ki se jih učijo v šolah ne delajo težav, svoje znanje pa še naknadno dopolnjujejo. Za kvalitetnega inštruktorja pa ni dovolj samo dobro znanje predmeta, ki ga poučuje ampak tudi dober odnos z učencem in učinkovita tehnika učenja.

Če se odločimo za inštrukcije, te lahko poiščemo prek oglasov v časopisih, pri prijatelji ali pa pri podjetjih, ki se izrecno ukvarjajo samo z inštrukcijami. Svetujem vam zadnjo možnost, saj se cene inštrukcij ne razlikujejo tako veliko, ljudje, ki pa se poklicno ukvarjajo s tem pa imajo resnično izpopolnjene metode in veliko izkušenj.

Center za inštrukcije Horizont se nahaja v Ljubljani, pri njih se lahko dogovorite za kvalitetne inštrukcije iz matematike ter veliko ostalih predmetov kot so fizika, kemija, slovenščina, angleščina, nemščina, italijanščina, ekonomija, statistika ter mnoge druge, v svoji ponudbi pa ponujajo tudi inštrukcije za maturo. Cene učnih ur inštrukcij se začnejo že pri 8,50€ na šolsko uro za poučevanje v paru ali majhni skupini, individualna učna ura pa znaša 13€. Cene so kar ugodne, v primerjavi z inštrukcijami vašega znanca ali prijatelja pa so te izpeljane na profesionalnem nivoju. Seveda vas ob nakupu paketa več ur naenkrat čaka tudi popust.

Inštrukcije so lahko učencu v gromozansko pomoč, a še vedno ne nadomestijo individualnega dela. Oseba, ki vas poučuje vam bo po vsej verjetnosti naložila še nekaj dela za doma, razne vaje in domače naloge. Samostojno delo je zelo pomembno, saj lahko ob naslednjem obisku z inštruktorjem preverita nalogo in odpravita napake oz. prepreke, ki so se pojavile ob reševanju.

Če se vam je pred zahtevnimi izpiti kjerkoli zataknilo, vam svetujem nakup vsaj ene ure inštrukcij, če teh do sedaj še niste bili deležni, te so vam resnično lahko v veliko pomoč pred testom, prihranijo pa vam lahko veliko časa in sivih las, ki bi jih dobili ob samostojnem učenju.