Zbiralnik deževnice tudi za pitno vodo

Zbiralnik deževnice je način samooskrbe z vodo, ki se nabere tako, da se nateče s strehe v žleb ter nato v cisterno za vodo. Zbiralniki za vodo so zelo uporabni za vse namen zbiranja vode, saj vam tako prihranijo veliko denarja. S takšno deževnico lahko zalivate vrt, nekateri imajo tudi namakalne sisteme, lahko jo uporabljate kot sanitarno vodo za stranišče, kopanje, pralni stroj in pomivalni stroj ali pa za kuhanje in pitje, saj je s pomočjo filtrov voda zelo čista.

Zbiralnik deževnice je lahko tako narejen, da je povsem zaprt in nepropusten za umazanijo ter živali in ima vgrajene filtre, ki omogočajo, da je deževnica čista in pitna voda. Takšne cisterne za vodo so uporabne tako za hiše kot za vrtove in nasade. Večjo, kot imate streho ali več streh, več vode lahko zberete in tako postanete povsem samooskrbni z vodo, kar močni zmanjša stroške za vodo, prispevke in dajatve.

Zbiralnik deževnice je lahko velik ali srednje velik ter majhen, različnih oblik in namenov. Lahko je v obliki cisterne na prostem, ali je postavljena v kleti ali vkopana v zemljo. Cisterne so lahko pokončne ali ležeče, nizko vkopane ali bolj globoko in celo okrasne.

Zbiralnik deževnice je okolju prijazna naprava, ki ne izčrpava podtalnice ampak zbira vodo, ki pada iz padavin ter tako ohranja naravo, hkrati pa poskrbi za vaše finance, da se stroški bistveno zmanjšajo. Zbiralnik deževnice je tako pametna naložba, s katero boste privarčevali veliko denarja. Za katero se boste odločili pa je odvisno od vaših potreb. Obstaja več različnih velikosti tako da se za vsakega najde primerna cisterna. Nekateri pravijo, da deževnica ni primerna za uživanje, kar pa ne drži, saj lahko nabavite še zanesljive filtre in čistilne naprave za deževnico, ki bodo omogočile pitno vodo. To pa je dobra novica tudi za tiste, ki nimate sistemske vode.