Kako nastane zgibanka?

V svetu tiska se pojavlja vse več tikovin. Te so lahko v različnih oblikah in velikostih. Podjetniki, ki se odločajo kako bo zgibanka nastala in ali bo njihova glavana tiskovina zgolj le zgibanka ali se bodo raje določili za tisk katalogov, revij in podobno. Da bi zgibanka lahko nastala pošljite povpraševanje v različna podjetja. ki se ukvarjajo z tiskanjem in oblikovanjem različnih tiskovin. Eno takih podjetji je Magma media, ki je v svoji dolgi karieri ustvarilo na tisoče najrazličnejših tiskovin. Zgibanka je tudi ena izmed njihovih zelo prodajanih produktov. težave pri izdelovanju zgibanke se pojavijo, ker bi rad naročnik v samo tiskovino natisnil preveč.zgibanka

Pri tisku zgibanke ali zloženke kot večkrat slišimo je zelo pomembno, da se držite načela manj je več. Pomembo je, da v zgibanko uvrstite slikovno gradivo saj le to pritegne bralca k pozornosti. Besedilo naj bo skrbno izbrano in na samo zgibanko vključite le najpomembnejše podatke. Besedila naj bodo napisana v privlačni obliki saj se ljudje velikokrat odločamo glede na vizualni pogled. Zgibanka pa nikakor ni le krajša reklama po navadi zapisana na enem A4 formatu temveč lahko najdemo tudi debelejše reklamne materiale. V zdravstvu tako zgibanke uporabljajo za predstavitev in nasvete za zdravljenje različnih bolezni.

Pred prvo idejo in zasnovo izdelave zloženke se pri podjetju Magma media posvetujte v vseh podrobnosti na katere morate biti pozorni če boste grafično podobno pripravljali sami. V prvi vrsti je zelo pomembno, da izbirate dobro kakovost fotografij, ki jih boste uvrščali na samo tiskovino. Pri izbiri fotografije morate biti pozorni saj sam tisk malenkost popači fotografijo če ni v kakovostnem formatu. Prav tako pridobite nasvet glede uvrščanja besedila da bo le ta zajel celoten format papirja. Ne pozabite bogate barve kjer je dobro da uporabite barve podjetja, ker vas bodo tako potencialni kupci ali bralci lažje prepoznali. ustavite čisto pravo zloženko in izberite Magmo medio.