Zunanji žar poskrbi za okusno poletje

Ne glede na letni čas, se lahko vedno spominjamo kako prijeten okus in vonj ima hrana pripravljena na žaru v vročih poletnih mesecih. Zato je morda, čas da nehamo hoditi jesti hrano z žara k sosedu in si končno omislimo svoj lastni zunanji žar na katerem bomo lahko pekli kadar koli si bomo želeli.

zunanji žar

Hrana na žaru se morda res “samo” peče, vendar vsi vemo, da je okus čisto drugačen kot pa, če bi isto hrano spekli v kuhinji. Preden začnete peči, morate seveda prvo kupit zunanji žar, saj brez tega navsezadnje ne gre. Prednost takega žara leži v tem, da je vedno oziroma vsaj po večini na istem mestu. To pomeni, da se boste okoli njega vedno znašli saj bodo vaši delovni pogoji vedno enaki. Z enakimi pogoji pa se naredi tudi enako kvalitetna hrana. Nič več se ne boste mogli izgovarjati, da ste hrano slabo pripravili, ker vaš zunanji žar stoji postrani. Od zdaj naprej bo lahko hrana le boljša. Seveda, ko je žar enkrat na mestu, to tudi pomeni, da se z njegovim postavljanjem ne bo potrebno več ukvarjati oziroma bo tega premikanja minimalno, odvisno od tega kje in kakšen žar imate. Če je vgrajeni, potem ne bo šel nikamor in bo kot tak vedno pripravljen za uporabo. Spet drugi so na stojalih, katere bomo čez poletje najverjetneje pustili na enem mestu, v mrzlih jesenskih in zimskih dneh pa ga bom prestavili nekam pod streho. Ker je zunanji žar, no, zunaj nam prav tako ni potrebno skrbeti, da bomo še en teden vohali čevapčiče po celem stanovanju.

Zunanji žar je torej odličen za ljudi, ki želijo pripravljati tisto pravo hrano z žara. Za to je seveda potrebno znanje, ki si ga lahko pridobi vsak, vse dokler je v pripravo hrane pripravljen vložiti svoj čas in denar.