Ginekološki pregled za zdravo življenje žensk

Ginekološki pregled ni samo za zdravo življenje žensk ampak tudi za moške zato se naročite na ginekološki pregled v kliniki Omnia. Redna ter celovita skrb za ženski reproduktivni sistem je odgovornost ter pomemben del trdnejšega zdravja vsake posameznice. Ginekologija je tudi eno redkih področij medicine, kjer je z enostavnimi in rednimi pregledi mogoče učinkovito odkriti morebitne zdravstvene spremembe.

V klinika Omnia izvajajo tako preventivne in kurativne specialistične ginekološke preglede, preglede nosečnic, ultrazvok ter strokovno svetovanje – gre za zdravstveno varstvo žensk na primarnem nivoju vseh starostnih skupin.

ginekološki pregled

Profesionalna, celostna ginekološka obravnava v klinika Omnia pa je vse prej kot neprijetna. Udobje, prijeten ambient delujeta pomirjujoče in sprostitveno ter posameznici resnično omogočata, da si v intenzivnem dnevu vzame trenutek zase.

Izkušnjo nadgrajuje uporaba najsodobnejše medicinske opreme in najpomembneje – zaupanja vredno ter topline polno zdravstveno osebje. V želji, da bi svojim strankam na enem mestu ponudili celostno obravnavo telesa tako s plati zdravja kot tudi estetike, so med spekter storitev dodali še celovito ginekološko obravnavo.

Ginekološki pregled obsega naslednje preglede: ultrazvočni pregled žensk, ultrazvočni pregled nosečnice oziroma ploda, specialistični ginekološki pregled, preventivni odvzem brisa PAP ter preventivni pregled dojk. Nudijo tudi estetske posege na področju ginekologije: pomlajevanje nožnice z laserjem, lasersko zdravljenje stresne inkontinence ter labioplastiko.

Poleg estetskih popravkov, ki pomembno vplivajo na gradnjo samozavesti ženske in izboljšanje videza spolnih organov, pa z njihovimi ginekološkimi estetskimi posegi izboljšujejo tudi funkcijo spolnih organov ter tako dvigujejo kvaliteto življenja. Ginekološki pregled je sestavljen iz ginekološke anamneze in ginekološkega pregleda.

Ginekološki pregled obsega pregled trebušne stene, ingvinalnega predela in zunanjega spolovila, pregled nožnice in materničnega vratu v zrcalih in dvoročni pregled organov male medenice. Nadaljujemo s pregledom nožnice in materničnega vratu v zrcalih. Zrcala vstavimo v nožnico in si ogledamo nožnico in maternični vrat. Ob pregledu lahko odvzamejo bris za citološke ali mikrobiološke preiskave. Lahko opravijo tudi ultrazvočno preiskavo organov male medenice. Prvi ginekološki pregled je za veliko žensk velik strah, vendar brez skrbi, najpomembneje je, da se s svojim ginekologom brez sramu in brez skrbi pogovorite.