Gotovinski odkup vozil

Kadar želimo prodati naše vozilo je najhitrejši možen način prodamo gotovinski odkup vozila. Pri tem odkupu gre za takojšne plačilo, ko se dogovorimo z odkupovalcem o pravi ceni. Ko se odločimo za gotovinski odkup vozil gre po enostavnem postopku ogleda potem avto preizkusijo in seveda plačajo.

Gotovinski odkup vozil

Največkrat se za gotovinski odkup vozil odločijo ljudje, ki bi avto hitro prodali, ker jim njihov avto ne služi več, stoji v garaži in se na njem nabira le prah ali pa je že oddelal svoje in ga je potrebno zamenjati. Eden izmed glavnih razlogov zakaj izbrati gotovinski odkup vozil je tudi ta, ker bi radi prodali svoj stari avto in si kupili novega, tako pa bi zraven iztržili še nekaj za svoj stari avto. Kadar se že odločimo za prodajo avtomobila je potrebno razmisliti kdaj je primeren čas za prodajo svojega starega avtomobila.

Pri pregledu gre za površinski pregled avtomobila, pregledajo karoserijo avtomobila, pregledajo notranjost kako je je ohranjena ( sedeži, volan, armatura in podobno), pregledajo servisni listek, ali je bil avto kdaj udeležen v prometni nesreči in podobno. Po pregledu sledi krajši test vozila Z odkupovalcem se odpeljeta na krajšo vožnjo da ugotovi ali je slučajno z avtom kaj narobe in to ni bilo vidno pri pregledu karoserije ( zavore, menjalnik in podobno). Po končanem pregledu se začne pogovor o vrednosti avta. Odkupovalec nam pove realno ceno, ki nam je pripravljen odšteti za naš avtomobil. Ponujena cena velja en teden oziroma po dogovoru. Če se z ceno strinjamo je potrebno urediti določene papirje. S seboj je potrebno imeti vse dokumente, ki so prometno dovoljenje, servisno knjigo, homologacijo, vsa navodila, rezervne ključe. Kadar je v pogovoru gotovinski odkup vozil, takrat dobimo izplačano takoj ob podpisu raznoraznih pogodb. Izplačano dobimo v gotovini. Cel postopek traja približno 45 minut. Gotovinski odkup vozil je možen po vsej Sloveniji.