Hrvaški otok Krk

KrkOtok Krk je hrvaški otok in leži na severu Jadrana v Kvarnerskem zalivu. Po površini velja za drugi največji otok na Hrvaškem, čeprav je bil še nedolgo časa nazaj največji, vendar so ugotovili, da je otok Cres malce večji. Otok Krk je s celino povezan z Krčkim mostom, nekdaj imenovan Titov most. Največje mesto in upravno središče na otoku pa se imenuje tudi Krk. Iz otoka je možen dostop do drugih dveh hrvaških otokov, Cresa, Lošinja in Raba s trajektom, na Krku pa je tudi letališče Reka.

Površina otoka Krk je na eni strani malo bolj dvignjena kot na drugi. Za Krk je za razliko od drugih otokov značilna gozdnatost, saj je skoraj tretjina otoka porasla z gozdom. Severozahodni del Krka je nižji ter bolj rodoviten in poseljen. Najvišji vrh na otoku Krk je Obzova, ki meri v višino 569 metrov.

Krk vam ponuja izredno lepe lokacije in kraje, kot so Njivice, Baška, Šilo, Malinska, Punat in Omišljaj. Najbolj razvito in najlepšo plažo pa boste našli v kraju Baška.

Mesto Krk je center otoka in največje mesto na njem. Njegova lega je Južni in centralni del na otoku. Ima idealne položaj sploh za turizem pa tudi njegovo dostopnost je vse večja zaradi povezav s trajektom in mostom, ki je povezava s celino. Taka dobra prometna povezanost pomeni veliko obiskanost in veliko izletov ne samo iz otoka temveč tudi na otok, zato so zelo pogosti enodnevni izleti na otok Krk.  V mestu in  na celotnem otoku Krk lahko vidite bogato kulturno in naravno dediščino, možnih je veliko ogledov parkov, spomenikov in muzejev. Tudi za šport je veliko možnosti, lahko ga izvajate v morju, na primer plavanje, veslanje, deskanje, potapljanje, lahko pa tečete, kolesarite, rolate ali pa se preprosto sprehajate on obli in uživate v razgledu in in mediteranski klimi, ki jo je moč čutiti na otoku Krk. V nočnih urah se lahko zabavate v različnih barih in klubih, ki jim imate zelo veliko na izbiro, z odlično glasbo, koktejli in sladoledom. Našli boste tudi mnogo restavracij, ki nudijo samo najboljše jedi in uporabljajo domače izdelke, kot so olivno olje, sir, pršut testenine, morski plodovi in ribe.

Plaže na otoku Krk so vam na voljo betonirane ali peščene, zato lahko izberete, katera vam bolj ugaja. Nastanite sel lahko v čudovitih in lepo urejenih apartmajih, kjer se boste počutili kot doma, če pa imate raje bivanje v hotelu, vam je na voljo pestra izbira hotelov z odlično strežbo in prijaznim osebjem, položajem in udobno ter fino opremo. Navdušil vas bo lep in romantičen razgled na morje z vašega hotela. Če pa želite stanovati ta čas ko ste na morju ob neposredni bližini morja in plaže imate na voljo veliko kampov, ki so zelo lepo urejeni in čisti in tudi ostali obiskovalci kampa so prijazni in vljudni.

Cenovno je otok Krk zelo ugoden, zato je na voljo prav vsem. Za več informacij o hotelih, mestu in prostih terminih obiščite spletno stran hr-cro.com.