Otroška vzmetnica ali ležišče za otroka

Otroška vzmetnica ali ležišče za otrokaČlovek največ časa na svoji postelji preživi v zgodnji mladosti. Kako pomembno je spanje za otroka, vedo vsi starši, čeprav temu morda namenjamo premalo pozornosti. Dober spanec je ključen za otrokov zdrav razvoj. Če se otrok znoji ali premetava še ne pomeni, da je bolan. Morda je kriva otroška vzmetnica ali ležišče za otroka. Z izbiro prave otroške vzmetnice mu bomo zagotovili miren in udoben spanec.

Ležišče za otroka je veliko manjše in veliko trše kot ležišče za odrasle osebe. Trda podlaga drži otrokovo še neizoblikovano hrbtenico v ustreznem položaju. Pred nakupom ležišča je dobro, da ga preizkusi kar otrok sam, saj se njegova telesna teža ne more primerjati s težo odrasle osebe. Pri nakupu je potrebno biti pozorni tudi na to, da ima ležišče snemljivo in pralno prevleko, ki jo zlahka operemo v primeru, da jo otrok polula ali pobruha. Otroška vzmetnica ne sme biti prekratka ali preozka, mora se prilegati posteljnemu okviru, pri robovih med posteljo in ležiščem ne sme biti odprtin, prav tako se ležišče za otroka ne sme nagibati zaradi pritiska ali teže. Materiali, iz katere je ležišče narejeno, ne smejo biti primerni za razvoj in zadrževanje pršic. Ležišče je iz higienskih razlogov, rasti in pridobivanja telesne teže otrok, priporočljivo menjati po 5 letih uporabe. Pozorni moramo biti tudi na to, da je ležišče za otroka vsaj 15 centimetrov daljše od telesne višine otroka in vsaj 30 cm širše od premera v ramenih.

Spalni studio Optimo ponuja otroška ležišča iz hladne pene, ki zagotavljajo pomembno podporno funkcijo s trajno elastičnostjo. Zračna klimatska vlakna zagotavljajo suh, prijeten in higieničen spanec. Elastične in mehke prevleke iz dvojne tkanine ščitijo pred škodljivimi snovmi, so zračne ter uravnavajo toploto in vlago. S pomočjo zadrge se lahko prevleka hitro sname in udobno opere pri ustrezni temperaturi ter se tako doseže zmanjšanje pršic. Če želite katerega izmed ležišč tudi kupiti, se oglasite v enem izmed številnih prodajnih salonov po Sloveniji.