Zakaj je paletni viličar tako uporaben za skorja vsako podjetje

Paletni viličar je odlična naprava, ki vam olajša delo. Kakovosten ročni ali električni paletni viličar lahko dvigne težak tovor, od 100 kg pa vse do dveh ton na precej visoko raven. Uporablja se za prevažanje tovora po prostoru ali za nakladanje in razkladanje vozil. Brez viličarja ne boste moli skoraj nič narediti, če imate težke produkte ali palete, na katerih so vaši produkti zloženi v škatle, saj je končna teža ponavadi dosti višja, kot jo lahko, tudi močan človek, dvigne. Pa še zdravo ni zaradi hrbtenice, da se vam sčasoma ne skvari.

paletni viličar

Kakovosten paletni viličar je lahko ročen, kar pomeni, da ga vodite z ročico in z njim hodite po prostoru. Ta je zelo okreten in majhen viličar ter je primeren za manjše prostore ter za to, da občasno prevažate tovor naokoli. Deluje na gumbe in hidravliko. Je izjemno močan ter tudi natančen in nežen pri spuščanju palet, da se vaš tovor ne bo razbil, če je občutljiv na to. Tak paletni viličar pride prav čisto vsakemu podjetju ali trgovini, da se delavci ne mučijo z ročnim prekladanjem tovora. To vzame doti časa in energije, kar je res škoda, saj se lahko ukvarjate namesto tega s kako drugo dejavnostjo.

Paletni viličar je lahko večji in električen, kar pomeni, da na njem sedite in ga upravljate z volanom. Je samohoden in primeren za malo večje prostore in skladišča. Nekoliko višje lahko dvigne tovor in malo večjo težo od ročnega. Primeren je za proizvodnje in skladišča kjer se dosti tovora preklada in naklada ali razklada z vozil. Oba viličarja sta na voljo v več različicah. Katerega boste izbrali, vam lahko svetuje prodajalec.

Dobili boste nekaj letno garancijo in tudi zagotovilo, da boste dobili lahko rezervne dele, baterijo in pa zanesljiv in hiter servis. Ker sta izdelana iz kakovostnega materiala, sta zdržljiva ter robustna in hkrati zelo natančna in nežna do tovora.