plinski žar za različne sočne jedi

Ko postanejo dnevi topli, se začnemo vedno bolj zadrževati zunaj na naših vrtovih ter terasah. Ker pa vedno nekaj počnemo zunaj, se nam včasih ne ljubi it nekaj not kuhat in mazat kuhinjo. Zato si radi pripravljamo jedi zunaj, če le imamo na čem. Vedno bolj so postali žari naša dodatna oprema na terasah in vrtovih. Priprava jedi na njih je zelo preprosta, poleg tega pa še ne rabimo mazat kuhinje. Žar je zelo praktičen pripomoček za pripravo vseh jedi, kot mesa tudi zelenjave. Imate ogromni izbiro različnih žarov, sigurno boste katerega našli za svojo družino.

žar

Ko nekdo sliši za žar postane navdušen. Nekateri prav uživajo, ko je tukaj lepo vreme in lahko na njem pripravljajo različne jedi. Tudi, ko povabimo na obisk kakšne prijatelje ali sorodnike ali pa, če pripravimo kakšno zabavo, je najboljša ideja, če pripravimo jedi na žaru. Kakšen žar je najbolj primeren za koga, je zelo odvisno od posameznikov. Če nimate kakšnega večjega prostora in ne čistite radi pepela, je najboljše, da izperete plinskega. Je prenosljiv, različnih velikosti in ga lahko uporabljate povsod. Jeklenko za plin imamo skoraj vsi doma, če ne pa si eno kupite. Lahko greste z takim žarom povsod, tudi kam od doma. Najlažje ga je dat v avto in se odpeljati kam k reki, ter si naredite en piknik v naravi.

Plinske žare je zelo enostavno za čistiti. Saj imajo ravno ploskev, kjer ne rabite nič posebej praskat in umivat. Plošča je narejena iz materiala, da se nič ne prime, jedi pa so sočne in okusne. Pospravite ga lahko povsod, kjer imate vsaj malo prostora v stanovanju. Pripravite lahko jedi tudi v notranjih prostorih, kar če imate kakšen drugi žar to ni priporočljivo. Če radi pripravljate jedi zunaj na zraku, si poglejte na spletni strani če so žari primerni za vas.