PVC profili sodobnih dizajnov so vodo in zrakotesni

Kaj so PVC profili in kako jih pravilno izbrati si oglejte tukaj https://profilplast.si/plasticni-profili/. Kateri profil plastičnih oken je boljši in zakaj? Navsezadnje je profil ključ do trajnosti in kakovosti kovinsko-plastičnih oken. Tudi če je na prvi pogled profil PVC oken videti popolnoma enak, se v praksi vse izkaže popolnoma drugače. Kaj so PVC profili kakovosti? Katere lastnosti mora imeti? Katere tehnologije se uporabljajo v proizvodnji? Pred izbiro zasteklitvenega profila je smiselno dobiti odgovore na vsa ta vprašanja.

 PVC profili

Vsak profil, iz katerega so izdelana plastična okna, mora biti certificiran. Najpomembnejši certifikat je certifikat RAL, ki daje izčrpne informacije ne le o vrsti izdelka, ampak tudi o kraju njegove proizvodnje. Z drugimi besedami, PVC profili iste blagovne znamke, vendar so izdelani v popolnoma različnih podjetjih in nimajo vedno takega certifikata.

Širina in PVC profili plastičnih oken so ena glavnih značilnosti. Večina proizvajalcev okenskih konstrukcij nam v oglaševalskih akcijah obljublja nekaj dodatnih milimetrov k standardni širini profila. Ob pravilni proizvodnji in namestitvi si okenski profil zasluži naziv najboljšega za vsako sobo. Izbira širine okenskega profila je v mnogih pogledih odvisna od tega, kje bo nameščen, na primer v podeželski hiši, v pisarni, na vratih predsobe ali na vhodnih vratih trgovine. Pomemben dejavnik so tudi podnebne razmere.

Če razumete vprašanje, kateri PVC profili so boljši, bodite pozorni tudi na število komor v ocenjenem profilu.

Število komor v plastičnem profilu je druga najpomembnejša značilnost pri izbiri okenske strukture. Prva komora je potrebna za pravilno odvajanje kondenzata, naslednja je za ojačitveni kovinski vložek, tretja je potrebna za kakovostno pritrditev okovja, za ustvarjanje dodatnega sloja zraka, da se zagotovi visoka tesnost okno.

Treba je opozoriti, da lahko povečanje števila kamer z enako širino okenskega profila le neznatno spremeni značilnosti celotne konstrukcije. Da bi povečali lastnosti varčevanja s toploto, je priporočljivo izbrati širši profil, ne pa večjega števila predelnih sten.