Ročni baterijski sesalnik za enostavno čiščenje

Na tleh se nam nenehno nabirajo različni delci, madeži in ostanki materialov, vsakdo od nas pa ima svoje metode, kako se jih najučinkoviteje lotiti glede na vrsto talne obloge, ki jo imamo. Nekateri pristopi so bolj uspešni kot drugi, zagotovo pa je, poleg kakovostnih čistil, pomemben tudi kakovosten pripomoček. Med drugim nam je lahko v veliko pomoč na primer ročni baterijski sesalnik, kot je recimo v ponudbi podjetja Roborock. Je udoben za uporabo in nam bo omogočil čiščenje:

  • brez sklanjanja in obremenjevanja hrbta,
  • brez premikanja in pospravljanja kabla
  • ter brez menjave vrečk kot pri klasičnem modelu.

Če imamo v svojem domu kot talne obloge tepih ali različne gladke površine, pa nam ta naprava z raznimi nastavitvami omogoča tudi prilagoditev glede na specifično površino, bodisi gre za dražje ali poceni talne obloge (pri ponudnikih, kot je npr. Hotenjka, preverimo opcije). Tako nam odpade veliko manjših nalog in se lahko posvetimo zgolj čiščenju. V kolikor bo naš ročni baterijski sesalnik z garancijo, pa si bomo zagotovili tudi večletno brezhibno delovanje naprave.

Ročni baterijski sesalnik

Ročni baterijski sesalnik prinaša številne prednosti.

Kakšne nastavitve glede na talne obloge nam omogoča ročni baterijski sesalnik?

Nastavitve so lahko denimo v treh ali več fazah, in sicer posebej za tla, posebej za kopalniške ali kuhinjske ploščice ter posebej za preproge ali kavč in podobno. Odvisno od načina uporabe pa zdrži lahko njegova baterija vse od 10 minut pa tudi do približno ure in pol. Najkrajši način uporablja največjo moč in v njem lahko posesamo preproge ter kavče. Srednji način bo trajal okvirno pol ure, lotimo pa se lahko fug v ploščicah. Daljši oziroma eko način pa nam omogoča 90 minut sesanja in tako lahko neprekinjeno uredimo tudi večje bivanjske površine. Stanju lahko sledimo na zaslonu, na katerem se razvrščajo ustrezna opozorila, da bomo znali načrtovati, koliko časa nam preostane za določeno sobo ali stanovanje.

Ročni baterijski sesalnik z garancijo za dolgo življenjsko dobo

Z ureditvijo jamstva si bomo zagotovili nemoteno uporabo za več mesecev ali let. Pri nekaterih ponudnikih se moramo na primer registrirati na njihovi strani in poleg osebnih podatkov registrirati tudi vsak aparat posebej, da bomo lahko uveljavljali jamstvo. Vselej shranimo tudi originalni račun, da bomo lahko urejali vse postopke. Pozorno preberimo drobni tisk, saj na primer ob uporabi abrazivnih sredstev morda ne bomo mogli uveljavljati jamstva. Redno pa napravo tudi vzdržujmo in praznimo prah iz posode, ki jo moramo oprati, kot tudi filtre, ter pravočasno dokupimo obrabljene potrošne dele.

Ali obstaja razlika, če čistimo poceni talne obloge ali dražje?

Cenovno ugodne talne obloge utegnejo biti v primerjavi z dražjimi nekoliko bolj podvržene obrabi, čeprav to ni nujno. Več o različni ponudbi podov in njihovi negi preverimo pri podjetjih, kot je Hotenjka in podobno. Predvsem se moramo ravnati glede na smernice proizvajalcev glede optimalnega načina uporabe ter vzdrževanja. Npr. vinil velja za enega najbolj preprostih glede vzdrževanja, poleg tega pa tudi:

  • linolej,
  • keramične ploščice
  • in les.

Tapisoni, itisoni ali preproge pa veljajo za najtežje, a je tudi od kakovosti izdelave odvisno, koliko časa nam bodo služili. V primeru da imamo položen laminat, ki je cenejši od parketa, se ga bomo morali lotiti drugače kot parket. Laminatne plošče so bolj občutljive na madeže in praske oziroma jih ne moremo obnoviti tako kot parket, zato se moramo, poleg pazljivega ravnanja, skrbno posvetiti vzdrževanju. Za laminat uporabimo krpo iz mikrovlaken ali gobo, kadar se nam razlijejo tekočine. In čeprav je laminat v ponudbi lahko vodoodporen ter odporen proti praskam, moramo kljub temu paziti in pravilno postopati.

V splošnem sledimo naslednjim priporočilom:

  • Izberimo čistila, ki so namenjena za točno določene talne obloge in dosledno upoštevajmo navodila proizvajalca.
  • Razlite tekočine nemudoma pobrišimo. Predolgo puščanje tekočin, še posebej takih, ki so močno obarvane, bo zagotovo pustilo posledice na večini površin.
  • Pri sesanju naj bo za občutljive površine nastavek brez vrtljivih krtač, krtače za prah in pometanje pa naj bodo mehke.
  • Uporabimo pravo količino vode – voda se nikoli ne sme zadrževati med špranjami ali pronicati v zgornje plasti, saj tvegamo bledenje ali gubanje in v skrajnem primeru morda celo menjavo, zato je smiselno nekatere vrste podov tudi lastnoročno osušiti in ne zgolj pustiti, da se sami posušijo na zraku.

Ročni baterijski sesalnik, če ima to opcijo, nam recimo lahko razlite tekočine, kot je sok ali kava, brez težav posesa. Za mokro čiščenje deluje po principu tako, da preko prekata za vodo moči valjčke, ki odpravljajo umazanijo, v drugem prekatu pa se medtem nabira umazana voda. Po končani uporabi ga enostavno namestimo nazaj na nosilce na postaji, kjer bo avtomatično očistil valjčke, nato pa bo pripravljen za novo rabo. Kakšne možnosti vse nam še nudi ročni baterijski sesalnik, povprašajmo pri dobaviteljih, kot je Roborock in drugi, da bo naša izkušnja kar se da prijetna in prilagojena glede na tip poda, ravno tako pa prilagodimo tudi ostalo opremo in vse pripomočke, ki so potrebni za dosego našega cilja.