Ultrazvok pregled Hipokrat

Ultrazvok ne pomeni le takrat, ko smo noseči in bi radi izvedeli stanje otroka, ter njegov spol. Ultrazvok nam pove tudi kakšno je stanje in zdravje našega telesa, ter pove morebitne težave. Naročite se lahko na svoj pregled pri Hipokrta storitvam in svetovanju. Na njihovi spletni strani imate kontaktni obrazec, katerega lahko izpolnite in dobite pregled v kratkem času.

Poznamo več vrst ultrazvoka kot na primer, ultrazvok trebuha, mehkih tkiv, mišic, sklepov, vratu, ščitnice, dojk, žil in mod. Na primer pri ultrazvoku trebuha lahko pregledamo jetra, žolčnike, vranico, trebušno slinavko, večje žile, sečevod, mehur, rodila, prostato, seminalni vezikul… Najpogostejše bolezni, ki jih z ultrazvokom najdejo na teh predelih, ki smo vam jih našteli, so maščobna infiltracija oziroma steatoza jeter (ki se nabere zaradi različni razlogov), ciroza jeter (zaradi velike količine uživanj alkohola), žariščne spremembe v jetrih, žolčni kamen (povzroča bolečine po jedi), polip na steni žolčnika, vnetje slinavk, spremembe v ledvicah, povečane bezgavke, vnetje slepiča… Še bi lahko naštevali raznovrstnih bolezni, ampak o njih si lahko preberete več na spletni strani Hipokrat, ki vam za vsak ultrazvok pregled navedejo možne bolezni in kaj pri določenem ultrazvoku pregledujejo. Tako se boste lažje odločili kakšno storitev potrebujete in se že prej malo pozanimali.

Če se soočate z kakršnimi koli težavami za katere menite da niso normalne, je dobro, da se prijavite na kakšen pregled pri osebnem zdravniku, ta pa vam bo dal nadaljnje napotke.  Ne čakajte, da se zadeve poslabšajo. Včasih vam lahko samo en obisk zdravnika reši življenje. Zdravje je nekaj na kar moramo misliti vsak dan in se mu tudi posvetiti. če se bomo samo gibali dovolj in jedli zdravo, bo to pomagalo našemu imunskemu sistemu, zato nas že v šolah spodbujajo k raznim aktivnostim in športom, ne le za to, da bi postali atleti ampak zaradi zdravja in počutja.