Domofon s kamero je varnostni mehanizem vaše hiše

Domofoni niso iznajdba modernega časa, saj se uporabljajo že desetletja. Se tudi vi sprašujete, zakaj izbrati domofon s kamero? Preberite članek do konca in nam dovolite, da vam pojasnimo vse in še več o domofonih.

Domofoni so naprave, ki nam omogočajo, da nadzorujemo dostop do našega doma. Sprva so bili narejeni tako, da so omogočali le avdio pogovor med vami (lastniki hiše) in obiskovalcem pred vrati, sodobni domofoni pa omogočajo še bistveno več. Domofon s kamero, imenovan tudi video domofon, vam omogoča, da preko kamere vidite svoje obiskovalce pred vrati; če izberete wifi verzijo domofona, pa se lahko povežete s pametnim telefonom in tako lahko kjerkoli in kadarkoli vidite in slišite, kdo je pred vašimi vrati in se na podlagi tega odločite, ali mu boste dovolili vstop v hišo ali ne. Sodobni domofoni vam ponujajo različne možnosti dostopa do hiše – dostop lahko pogojujete s prstnimi odtisi, z RFID brezstičnim ključkom ali pa z vnosom PIN kode.

Interkom, ki je vključen v domofon s kamero (kot tudi v vse ostale domofone) vam omogoča, da komunicirate med več notranjimi enotami v stanovanju. Prav tako lahko sodobne domofone povezujete z različnimi pametnimi napravami ter tako s pomočjo notranje enote ali telefona upravljate luči v hiši, senčila, ogrevalni sistem hiše, s sedežne garniture lahko celo aktivirate sistem za zalivanje vrta – zelo praktično in »komot«, kajne? Kot že rečeno, vam domofon s kamero omogoča pogled na to, kdo je pred vašimi vrati oz. kaj se zunaj dogaja, zato lahko rečemo da so domofoni nekakšen varnostni sistem ali mehanizem vaše hiše.

domofon s kamero
Tudi glede popravila vas ne rabi skrbeti, saj so današnji domofoni narejeni tako, da se lahko popravijo posamezni deli domofona, zato vam ni potrebno ob vsaki manjši okvari ali napaki kupiti novega kompleta. Zamenjajte le en del in si tako prihranite nepotrebne dodatne stroške.
Funkcij domofona je še več, vsak posameznik pa se lahko odloči, kaj potrebuje in česa ne, zato se pred nakupom posvetujte s prodajalci, ki vam bodo z veseljem pomagali.