Kaktus – prava popestritev vsakega doma

Si želite popestriti vašo pisarno ali dnevno sobo s sobno rastlino, vendar se bojite, da niste ravno spretni z rožami in da vam vsaka slej ko prej oveni in umre. Vseeno ne bi smeli obupati in vaš prostor bi vseeno morali popestriti z zeleno rastlino. Le paziti morate, da izberete tako vrsto rastline, ki je enostavna za vzdrževanje. Morda pa je za vas idealni kaktus. Bodeči kaktus kljub svojemu robustnemu izgledu nosi odlično simboliko in ko jo spoznate si ne boste želeli le enega kaktusa ampak celo polico.

Kaktus predstavlja simbol varčevanja in premišljene uporabe. Hkrati naj bi v naše življenje prinašal boljšo komunikacijo in sporazumevanje med ljudmi. Simbolizira varnost, zaščito, mogočnost, toplino in skrb. Kaktus je tako idealna sobna rastlina, ki bo popestrila vaš prostor, hkrati pa ga bo napolnila s pozitivno energijo. Kaktus je tudi izredno enostaven za vzdrževanje, zato z njim ne boste imeli nikakršnih dodatnih težav. In kaj točno zahtevajo od nas? Prvo se je potrebno zavedati, da je kaktus sončna rastlina, zato bo najbolje uspeval v poletnih mesecih, ko je sonca na pretek. Takrat jih je tudi primerno zalivati dvakrat na mesec. V zimskih mesecih pa kaktus počiva, zato niti ne potrebuje vode in zalivanja. Takrat bodo zadovoljni s temnim in hladnim prostorom.

Poznamo več kot 5000 vrst kaktusov, ki vsakič znova presenečajo z različnimi oblikami, barvami, tipi in velikostmi. Poznamo kroglaste, stebraste in drevesaste oblike. Najvišji kaktus se lahko pohvali z višino 19,2 metrov, najmanjši pa je meril v višino le malo več kot centimeter. Prvi kaktus je v Evropo prinesel Krištof Kolumb, in njihova priljubljenost je zelo hitro zrasla. Sprva so bili rezervirani za višji sloj, kasneje pa so postali dostopni tudi za preostale.

Kaktus res predstavlja unikatno rastlino z unikatnim sporočilom. Hkrati pa predstavljajo edinstveno popestritev prostora. Prav vsak kaktus na vaši polici bo privabljal poglede vaših gostov.