Pomen zaščite pred komarji

Poletje je obdobje sproščenega vzdušja, prijetnih zabav, dopustov, pa tudi komarjev. Tudi vas zanima nakup kvalitetnega komarnika za vaš dom, ki bo poskrbel, da vašega življenja v poletnih mesecih ne bo uničeval noben komar več?

Komarji (družina Culicidae) je skupno ime za kar 3500 različnih, toda sorodnih vrst predstavnikov skupine žuželk. Predstavnikom namenjamo veliko pozornosti, saj v poletnih mesecih samice sesajo kri, ob tem pa lahko prenašajo tudi različne bolezni, vključno z najbolj znano malarijo.

komarnik

Prav zaradi vpliva na zdravje ljudi, sodi preventiva pred komarji, med katere sodi tudi komarnik, med ene od ključnih strategij obvladovanja soočanja s komarji. Verjetnost za prenos bolezni zmanjšajo: uporaba repelentov pred komarji, oblačila z dolgimi rokavi, komarnik, ki ga namestimo na okno oziroma vrata, pa tudi mreže proti komarjem, ki jih lahko namestimo na primer nad posteljo.

Na populacije komarjev vpliva odstranitev virov vode, kjer se bi lahko razvijale ličinke – gre za stoječe vode, zelo pogosto so lahko vir mlakuže, pa tudi čebri z deževnico. Odlično rešitev v primerih stoječe vode predstavlja tudi tanek sloj olja na površini te vode, k prepreči razmnoževanje komarjev. Za zatiranje ličink so na voljo tudi kemični preparati, podobno velja tudi za odrasle komarje.

Kakšen komarnik izbrati?

Komarniki predstavljajo pomembno zaščito pred invazijo komarjev v vaš dom. Zlasti tisti, ki živite vbližini vodnih virov, se zagotovo zavedate pomena zaščite in preventive. Ta je pomembna zlasti, če v vašem domu bivajo tudi otroci.

Pri izbiri primernega komarnika, lahko brez skrbi sledite svojim željam in potrebam. Ponudnike storitev povprašajte o možnostih nakupa ter opcijah, ki so na voljo. Ob tem se zavedajte, da je investicija v komarnik predvsem investicija v prihodnost. Zelo priljubljeni so rolo komarniki, ki jih namestite na podoben način kot rulete in jih po želji pustite oziroma dvignete. Take komarnike odlikujejo vzdržljivi mehanizmi, ki zagotavljajo njihovo dolgo življenjsko dobo ter zagotavljajo neprodušo nedotakljivost vašega stanovanja. Da boste povsem varni pred invazijo nepridipravov iz
zraka.

Podobno delujejo drsni komarniki, ki so rešitev za vse uporabnike, ki imate velike steklene površine in rolo komarnik ne pride v poštev. Balkonska vrata lahko zaščitite s krilnimi komarniki. Na voljo so različne barve komarnikov, ki se bodo prilagodile osebnemu stilu uporabnika.