Kotli oziroma peči na pelete

Kotli oz. peči na peleteČe ste v skrbeh kako se boste greli pozimi, saj se cene kurilnega olja vedno samo zvišujejo in tako imate tudi vi večje stroške z ogrevanjem, so za vas prava rešitev kotli oz. peči na pelete.

Kotli oz. peči na pelete za svoje delovanje in ogrevanje uporabljajo pelete. Peleti so odlična izbira, saj so v primerjavi s fosilnimi gorivi cenejši, ugodje z ogrevanje s peleti pa se lahko primerja s pečmi, ki delujejo na kurilno olje ali nafto. Kotli oziroma peči na pelete so cenovno vedno nižji, spreminja se le cena peletov zaradi širitve ponudbe na trgu. Peleti in njihova cena za kotle oz. peči na pelete ostaja s primerjavo cene fosilnih goriv še vedno nižja, za pelete pa tudi ni strahu, da bi tega vira energije zmanjkalo. Kotli oz. peči na pelete poznamo več vrst, ki so: centralne peči na pelete, kaminske peči na pelete za ogrevanje etaž in kaminski vložki ter kaminske peči za ogrevanje prostora.

Kotli oz. peči na pelete so zelo enostavne tako za namestitev v prostor kot tudi za uporabo. Hitro in brez zapletov se lahko namestijo v željen prostor in nadomestijo vašo prejšnjo peč. Tudi glede montaže niso potreb skrbi, saj se kotli oz. peči na pelete zlahka in brez gradbenih posredovanj. Kotli oz. peči na pelete se lahko uporabljajo za ogrevanje tako večjih in manjših objektov ter posameznih prostorov.

Peleti so pravzaprav stiskanci valjaste oblike iz žagovine, izdelani pa so industrijsko, v stiskalnicah. Peleti vsebujejo manj kot deset odstotkov vlage in so brez kakršnihkoli kemijskih dodatkov. Imajo večjo energijsko gostoto kot sekanci in tudi njihova hranjene je lažje in preprostejše, saj zavzamejo manj prostora. Kotli oz. peči na pelete se čisti enkrat letno, saj je proizvodnja pepela iz peletov minimalna.