Kotna brusilka je primerna za različne vrste dela

Potrebujete dobro orodje za brušenje ali rezanje železa? Kotna brusilka je pravo orodje, ki vam pomaga pri teh delih – brušenje je preprosto, hitro, kvalitetno in enostavno.

Vsak poklicni (pa tudi domači) mojster se zaveda, da mora, če želi delo opraviti kar se da dobro, imeti pri sebi kvalitetno orodje, ki mu pri tem pomaga. Če opravljate delo keramičarja, postavljalca objektov, zidarja, mizarja ali kakšen drug poklic, ki zahteva ročne spretnosti in rokovanje z različnim orodjem, ali pa vas delo z orodjem preprosto veseli in v prostem času doma sami zgradite kakšen manjši projekt, poskrbite, da boste imeli pri sebi orodje visoke zmogljivosti in ga redno negujte, da vam bo kar se da dolgo služil.

kotna brusilka

Kotna brusilka zagotovo spada med osnovno orodje, ki ga ima večina mojstrov. Je enostavna za uporabo in ne zahteva posebnega vzdrževanja. Primerna je za brušenje, rezanje ter ščetkanje različnih vrst materialov. Ima ergonomsko oblikovan ročaj (lahko sta tudi dva – na vsaki strani eden), kar omogoča lažje rokovanje z orodjem in blaži udarce, ki nastanejo ob delovanju naprave. Tako lahko brez problema opravite daljše in zahtevnejše naloge, brez večjega napora. Nekatere ročaje se da namestiti pod določen kot, kar omogoča, da brusilko nastavite v tak položaj, ki vam najbolj ustreza in ki je potreben za dobro opravljeno delo. Pokrov plošče nudi uporabniku zaščito pred morebitnimi letečimi delci. Brusilka ima tudi varnostna stikala, za neželeno blokiranje stikala pa je vgrajeno tudi drsno stikalo.

Da je delo varno, ima vsaka naprava vgrajeno zaščito pred nenamernim zagonom. Stikalo orodja je na priročnem mestu in omogoča uporabo naprave z eno roko. Kotna brusilka je lahka in kompaktna, kar omogoča uporabniku odličen nadzor nad napravo in dober oprijem. Vsaka brusilka ima ponavadi še dodatne dele. Tako v paketu z njo dobite še ščitnik, stranski ročaj ter montažni ključ. Seveda je asortima dodatne opreme odvisen od tega, kakšno kotno brusilko kupite.