Smrekovi lesni peleti najbolj gorijo in puščajo najmanj pepela

Lesni peleti morajo biti kakovostni, da bodo goreli tako poleti za ogrevanje sanitarne vbode, kot pozimi za ogrevanje prostorov. Pozimi morajo še toliko bolj goreti, oddajati visoko kalorijo, da se ogrejejo radiatorji. Dobre lesne pelete dobite na tej povezavi www.peleti-ceneje.si/, kjer lahko naročite majhen vreče po 15 kg ali tonske vreče. Odvisno je, koliko imate prostora na razpolago. Dobri lesni peleti so smrekovi iz čistega lesa. Ti morajo biti še dobro posušeni, da odlično gorijo in ne puščajo za seboj pepela. So tudi zelo kalorični.

lesni peleti

Smrekovi lesni peleti super gorijo, ker so narejeni iz smrekove žagovine, i vsebuje smole in ta smola drži pelete skupaj. Zato so lahko narejeni iz čistega lesa. Drugi peleti, ki imajo drug les primešan, ne morejo stati skupaj in jih mešajo še s čim da jih zlepijo, zato potem ne gorijo dobro in puščajo za seboj pepel ter onesnaženje zraka.

Kakovostni lesni peleti gorijo dlje časa in oddajajo višje temperature, zato jih boste porabili bistveno manj, kot nekakovostne pelete kljub temu, da so nekoliko dražji. Cena je upravičeno višja, saj jo opravičuje kakovost. Zato vedno dobro preverite, katere pelete kupujete, da boste nabavili prave. Zgornja povezava je prava, da prevrite zanesljivega dobavitelja, ki vam bo vedno dobavil prave pelete.

Lesni peleti so super izbira, ker se nalagajo v peč avtomatsko in nimate z njimi nič dela razen da včasih vzamete ven pepel. Zelo so ekološki ker zaradi njih ne podirajo dreves ampak uporabijo le odpaden les od proizvodnje, ki ga zmeljejo v žagovino. Žagovino dejansko bi zavrgli in bi v naravi propadla, tako pa se porabi za kurjavo.

Dobro je, da imate pred zimo dovolj zaloge peletov in da so na suhem. Seveda jih gotovo potrebujete tudi poleti za ogrevanje sanitarne vode, če nimate na elektriko ampak na centralno kurjavo. Ta način je v Sloveniji še vedno precej pogost.