Zakaj je priporočljiv nutricionist?

Dan danes ljudje veliko gledajo na to, kako bodo čim hitreje izgubili telesno težo, vendar večina bi to opravilo kar brez telovadbe in zdrave prehrane. Vendar za vsak cilj se je potrebno potruditi. Če menite, da niste sposobni doseči cilja je priporočljiv nutricionist ki svetuje kakšno prehrano je potrebno imeti in ob enem da menije ter recepte, da lažje začnete svojo pot. Nutrimentum nutricionist je nekoliko nov poklic in dosti poznan. Primeren je za vsakogar, ki si želi spremembe, največ primerov katerim pomagajo pa so debelost in ljudem z zdravstvenimi težavami, katerim je še malo težje.

nutricionist

Naloge ki jih izvaja nutricionist so izobraževanja o prehrani, načinu prehranjevanja, izbiranje diet, prilagajanje navad, razvrščanje obrokov, priprave jedilnika, svetovanja in motiviranje. Vse kar rabi oseba največ je motivacija od nekoga ki ga spoštuje. Zato mora tudi nutricionist dobro poznati svojo stranko in se z njo povezati tudi čustveno. Sigurno ste se tudi vi že kdaj znašli v situaciji, kjer vam je motivacija bližnjih najbolj pomagala, da ste to premagali. Seveda pa se vsak spopada drugače z določenimi zadevami, a naprimer nekaterim je že lažje biti sam. Vsi se razlikujemo drug med drugim in ravno to nas naredi posebne.

Da nekdo postane nutricionist mora imeti dobro izobrazbo z zdravstveno podlago. Poznamo več področij, oziroma smeri, za katere je lahko določen nutricionist, na primer to so športni, človeški, klinični, globalni, družbeni, znanstveni in potem imamo še terapista. Vsak od teh mora poznati dobro svoje področje, saj si niti dve osebi nista enaki in ena bo potrebovala drugačno dieto kakor druga, zaradi več dejavnikov. Slovenske besede za nutricionist pa še nimamo, saj v Sloveniji ta poklic še ni definiran in je ta oseba lahko praktično kdorkoli, saj vidimo, da na spletu vsi objavljajo neke programe in diete, ki naj bi “pomagale” za boljše življenje in hitrejše hujšanje itd., vendar niso primerne za vse.