Nalivna peresa dajejo občutek prestiža

Pisanje je dejavnost, ki se je skoraj vsakodnevno poslužujemo vsi ljudje – otroci v šoli, starejši pa ob poslovnih obveznostih ali drugih prilikah, kot je recimo pisanje voščilnice. Za pisanje obstaja veliko pripomočkov, od svinčnika, kemika, pa vse do nalivnih peres – nekoliko drugačna nalivna peresa lahko najdete v široki ponudbi nalivnih peres v spletnih trgovinah, kjer vam izbire zagotovo ne bo zmanjkalo.

Pisanje kot osnovna spretnost

Pisanje je tako zelo pomembno za človeka, da nas tega učijo že v prvem razredu osnove šole – saj se spomnite, da so vam starši kupili poseben zvezek s črtami in zgledi posameznih črk, ki ste jih morali nato za domačo nalogo vsaj desetkrat prepisati, preden ste dejansko usvojili zapis vsake črke, kajne? Če vam res ni šlo dobro, vas je celo učiteljica prijela za roko in ste skupaj z njo vadili zapis črk. Brez osnovne komunikacijske veščine, tj. pisanja, se ljudje sploh ne bi mogli sporazumevati oz. bi bilo to zelo oteženo. Le kako bi npr. daljnemu sorodniku, ki živi na drugem koncu svet (pa recimo, da se ne želite pogovarjati po telefonu) opisali, kaj se dogaja v vašem kraju ter kako preživljate dneve? Morda bi se lahko naučili sporazumevanja s pomočjo kretenj, a priznajte, da je pisanje na papir dosti hitrejše in lažje.

Pisanje je pravzaprav že starodavna dejavnost, saj so ljudje že od nekdaj pisali in risali razne znake z določenim pomenom na stene jam, nato na papirus ipd., vse dokler se ni pojavil papir in s tem zvezki, beležke in podobno. Kljub razvoju tehnologije in s tem vse bolj razširjenega pisanja na računalnik ali telefon, pa vseeno veliko ljudi še vedno uživa v tem, da lahko na roke napiše voščilnico za novo leto ali rojstni dan. Le pomislite, kako veseli so dedki in babice, ko od vnuka prejmejo na roke napisane pozdrave z dopustovanja.

Ste bolj analogni ali digitalni tip človeka?

Kako pa vi najraje komunicirate – uživate ob branju sporočil, ki so napisana na roke, ali imate raje komunikacijo preko telefona, tablice, računalnika in kar je še podobnih elektronskih naprav? Če ste izbrali prvo možnost, ali vam je pomembno, s čim pišete, torej ali imate raje svinčnike, kemične svinčnike, nalivna peresa, tehnične svinčnike …? Nalivna peresa so vsekakor zelo priljubljena, saj so ponavadi ergonomsko oblikovana, kar nam omogoča lažji oprijem in posledično lepšo pisavo. Prav tako pa nalivniki, kot tudi rečemo nalivnim peresom, dajejo občutek prestiža in dragocenosti, saj (za razliko od navadnih svinčnikov) vsebujejo polnilo in imajo posebno oblikovano konico.

nalivna peresa
Nalivna peresa kot odlično promocijsko darilo

Nalivno pero vam lahko pomeni zgolj pripomoček za pisanje, a vendar so nalivna peresa še veliko več – lahko so odlična darila. Morda prirejate nekakšno zabavo za sodelavce ob koncu leta in jih nameravate obdariti s kakšno malenkostjo – podarite jim personalizirano nalivno pero z logom vašega podjetja in tako se vas bodo vedno spominjali, poleg tega pa to ne bo le še eno promocijsko darilo, ki ga bodo želeli ob prvi priložnosti podariti naprej, temveč je darilo z izjemno uporabno vrednostjo za vsakega. Nalivna peresa so lahko tudi odlično darilo za rojstni dan prijateljice, sosede, mame, tašče, vašega otroka itd. – lepo oblikovano in na pogled zelo estetsko nalivno pero bo razveselilo prav vsakega.

Zagotovo so šolarji tisti, ki v največji meri uporabljajo nalivna peresa, a to še ne pomeni, da jih ostala populacija ne. Nalivno pero vam omogoča izjemno lepo oblikovano pisavo, kar nedvomno vpliva na vaš ugled pri sodelavcih in med prijatelji. Personalizirani nalivniki pa imajo sploh veliko vrednost in takega darila bodo resnično veseli prav vsi.