Sveče za venček za lepo praznovanje božiča

Pri svečah za venček obstaja veliko različnih vrst in stilov, ki jih lahko uporabite za venec. Najbolj priljubljene sveče za venček so sveče v obliki valja, ki so na voljo v različnih velikostih, barvah in vonjavah. Druga možnost so stožčaste sveče za venček, ki so tanjše in višje od sveč v obliki stebra. Svečke v obliki stožca so odlične za uporabo v manjših venčkih ali kot poudarek v večjih venčkih. Na voljo so tudi sveče za venček v obliki angelčka, dedka Mraza, smreke, storža in podobno.

Sveče za venček

Katere sveče za venček izbrati?

Pri izbiri sveč za venec, je treba upoštevati nekaj stvari. Najprej upoštevajte velikost venca in velikost sveč, ki jih boste uporabili. Drugič, razmislite o vrsti sveče, ki bo najbolje ustrezala vencu. Tretjič, izberite vonj, ki bo dopolnjeval druge elemente v vencu. Sveče v obliki valja so najbolj priljubljena vrsta sveč za uporabo v vencih. Na voljo so v različnih velikostih, barvah in vonjih. Sveče lahko postavite na sredino venca ali na njegovo zunanjo stran. Lep venec je odličen dodatek vsakemu prazničnemu okrasu. Toda venec resnično izstopa, če mu dodamo sveče. Sveče v venec vnesejo svetlobo in toplino ter ga lahko resnično naredijo sijočega. Barva sveč mora dopolnjevati celotno barvno shemo venca. Če je na primer venec rdeče-zelen, izberite rdeče ali zelene sveče za venček. Če je venec moder in srebrn, izberite modre ali srebrne sveče. Zadnja stvar, ki jo morate storiti pri izbiri sveč za venec, je odločitev, ali želite dišeče ali nedišeče sveče. To je v resnici stvar osebnih preferenc. Nekateri so tudi alergični na dišeče sveče, zato to upoštevajte pri odločitvi.

Zakaj so na adventnem venčku štiri sveče?

Obstaja več različnih razlag, zakaj so na adventnem venčku štiri sveče. Eno od priljubljenih prepričanj je, da vsaka sveča simbolizira enega od štirih tednov pred božičem. Druga razlaga pravi, da sveče predstavljajo upanje, mir, ljubezen in veselje, ki jih prinašajo prazniki. Ne glede na razlog so štiri sveče na adventnem vencu lepa tradicija, ki jo mnogi radi uporabljajo.

Pomen adventnega venčka

Adventni venec je priljubljen simbol krščanstva, ki se uporablja za okrasitev domov in cerkva v adventnem času. Venec je običajno narejen iz zimzelenih vej, ki simbolizirajo večno življenje, in štirih sveč, ki predstavljajo upanje, ljubezen, veselje in mir. Veliko ljudi doda še peto svečo za božični dan. Adventni venec je nastal v Nemčiji v 16. stoletju. V 19. stoletju so ga nemški priseljenci prinesli v Severno Ameriko in od takrat je postal priljubljena tradicija v številnih krščanskih gospodinjstvih. Čeprav natančen izvor adventnega venca ni znan, naj bi izhajal iz starodavnih poganskih običajev, ki so praznovali zimski solsticij. Kristjani so venec sprejeli kot simbol upanje in nove začetke, da bi praznovali rojstvo Jezusa Kristusa. Številne družine imajo svoje običaje prižiganja adventnih sveč. Nekatere med adventom vsako nedeljo prižgejo eno svečo, druge pa prvo nedeljo prižgejo vse štiri sveče, nato pa vsak teden do božiča še eno dodatno svečo.

Svečke resnično poskrbijo, da venec zasije. Dodajo svetlobo in toplino ter pomagajo ustvariti razpoloženje za vsako praznično srečanje. Pri izbiri sveč za venec ne pozabite izbrati prave velikosti, barve in vonja. S temi nasveti boste zagotovo našli prave sveče za praznično okrasitev!