Namesto sladkorja uporabite med

V naši prehrani vedno gledamo, da jemo nekaj kar je zdravo, ki ima vitamine in je primerno za naše zdravje. Radi se izogibamo sladkorju in neustrezni prehrani. Ker sladkor rad redi in tudi ni najbolj zdrav, posegamo po drugih stvareh, ena od teh je tudi med. Zdravilne lastnosti medu je ogromno, zato je še kako pomemben v naši prehrani.

med

Med je že od nekdaj v prehrani ljudi zelo cenjen. Saj je zelo zdrav, vsebuje kar ogromno vitaminov, mineralov, poleg tega pa nam pomaga tudi ob raznih prehladih ali obolenjih. Čeprav je sladek in ima v sebi kar neki delež sladkorja je zdrav in vam ne bo škodil. Vitamini, kot so B in vitamin C, ki sta zelo pomembna za normalno delovanje imunskega sistema, mišic in živčevja. Tudi sami minerali se nahajajo v medu, kot so magnezij, cink, kalcij, železo, baker in mangan. Tudi ti so pomembni za imunski sistem, živčevje, slabokrvnost, utrujenost, preprečujejo krče v mišicah. Te pa naj še nekdo reče, da med ni zdravilen za naše življenje.

Vsak sigurno ve kako med nastane oziroma kako se pridobi. Seveda za to so pridne čebele, ampak da dobimo mi ven izdelek, je potrebno kar nekaj dela. Zato pa so tukaj naši čebelarji, ki se s tem ukvarjajo, se šolajo, da lahko mi uživamo različne vrste medu. Ni vsak med zdrav, zato ga kupujte od naših pridnih čebelarjev, ki jih je v Sloveniji kar precej. Takrat boste vsaj vedeli kaj jeste in iz česa je narejen. Dobite različne vrste medu, kot so cvetlični, kostanjev, gozdni, akacijev in še se bi našlo. Tekoči lahko tudi kristalizira v trdo stanje in se pri tem ne pokvari. Nikoli ga ne dajte v vroči čaj. Če ste alergični na cvetni prah, ne pijte cvetličnega medu. Zato cenite čebelarstvo in ne ubijajte čebel na vašem vrtu, da boste lahko uživali še dalje med.