Toplotna črpalka je možna tudi v hišah z radiatorskim ogrevanjem !!

Stroški ogrevanja v hišah s konvencionalnim ogrevanjem so brez dvoma visoki. V primerjavi z gospodinjstvo, ki se ogrevajo z oljem ali plinom vam Kronotermova toplotna črpalka omogoča kar 50% znižanje stroškov.

Verjetno ste že slišali govorice, da toplotna črpalka ob uporabi radioatorjev ni možna. Omenjeno dejstvo pa ne drži. V takšne domove se lahko vgradi visokotemperaturna toplotna črpalka, ki dosega temperature predtoka celo preko 65°C. Res je, da je pri tako visokih temperaturah učinkovitost toplotnih črpalk nekoliko nižja, vendar vam ni potrebno ves čas ogrevati tako visoko, saj imate na vgrajeno vremensko vodeno regulacijo, katera vam prilagaja potrebno temperaturo vode v odvisnosti od zunanje temperature zraka. To pa pomeni, da boste najvišjo temperaturo vode potrebovali samo v 10 – 15 – tih najhladnejših dnevih zime.

Zagotavljanje želene temperature z vremensko vodeno regulacijo

toplotna črpalka

Visokotemperaturna toplotna črpalka

Podjetje Kronoterm ponuja Adapt z adaptivno krivuljo, ki se prilagaja potrebam objekta, željam uporabnika, prejšnji porabi in vremenskim razmeram. Na ta način toplotna črpalka ves čas zagotavlja želeno temperaturo v hiši, tako da deluje z najnižjo možno temperaturo ogrevalne vode. Toplotna črpalka s takšnim delovanjem zagotavlja najvišje možno letno grelno število – kar pomeni večji prihranek pri stroških ogrevanja.

toplotna črpalka

ECL™ – Sistem dolgoročnega delovanja

Ustrezno in pravočasno mazanje kompresorja je ključno za dolgo in zanesljivo delovanje vaše toplotne črpalke. Dodelan sistem ECL™ s sistemom za vračanje olja in posebnimi algoritmi zagotavlja potrebno mazanje črpalke v vseh pogojih delovanja in vrtljajih motorja, četudi bo zunaj ledenih –25 °C ali neznosnih +40 °C. Primerna je za vsa podnebja in ogrevalne sisteme, od nizkotemperaturnih do (obstoječih) radiatorskih sistemov. Z nižjo obrabo kompresorja in učinkovitejšim delovanjem bo zagotovljena dolga življenjska doba vaše nove sopotnice