Vremenska napoved Hrvaška

Vremenska napoved HrvaškaSe odpravljate na počitnice na hrvaško obalo? Izbira pravega termina in prave destinacije sta zelo pomembna za obisk te države, saj vam slabo vreme ne sme pokvariti dolgo pričakovanega dopusta. Pri tem vam pomaga vremenska napoved Hrvaška, ki jo lahko preverite na strani http://www.apartmajidirekt.com/page/vreme.html.

Republika Hrvaška leži na prehodu iz Srednje v Južno Evropo ob Jadranskem morju. Podnebje v notranjosti države je celinsko, v goratih predelih planinsko in ob jadranski obali sredozemsko. Poleg lege države na vremenska napoved Hrvaška vplivajo tudi vlažne oceanske mase, ki pridejo iznad Atlantskega ocena. Poletja so vroča in suha, zime pa vlažne in mile. Morje, ki se poleti ogreje do 25 stopinj Celzija, dolge lepe plaže  in nadpovprečno veliko število sončnih ur, privabijo na milijone turistov iz vseh koncev Evrope. Dobra vremenska napoved Hrvaška nam poleg uživanja ob morju omogoča tudi obisk katerega izmed mnogih znanih turističnih krajev in njihovih kulturnih ter naravnih znamenitosti. Tako si lahko ogledamo amfiteater v Puli, staro mesto Dubrovnik, narodne parke Kornati, Brioni in Plitvička jezera, Dioklecijanovo palačo v Splitu ter še mnogo drugega. Dolgčas nam ne more biti niti ob večerih, ko se na živahnih mestnih trgih odvijajo tudi nekatere glasbene prireditve, festivali in tradicionalne ribje fešte.

Ne glede na to, kdaj in kam potujemo, nam bodo dobra vremenska napoved Hrvaška in apartmaji Direkt zagotovili prijeten dopust, na katerega bomo imeli še dolgo lepe spomine.