Ugodne letne in zimske gume

Letne in zimske gumeSe bliža zadnji rok, ko morate zamenjati zimske ali letne gume na svojem jeklenem konjičku? Se vam ne ljubi čakati v dolgih vrstah pri prodajalcih pnevmatik, hkrati pa bi radi tudi nekaj privarčevali pri nakupu? Potem je http://www.superguma.si pravi naslov za Vas!

Spletna trgovina Super Guma ima v ponudbi najugodnejše letne gume, zimske gume in celoletne gume, tako za avtomobile kot tudi motocikle in traktorje. Na voljo so gume številnih znanih proizvajalcev, kot so Falken, Dunlop, GoodYear, Debica, Michelin in drugi. Izbiramo lahko gume tudi po širini, višini in premeru. Poleg gum pa najdete tudi akumulatorje, platišča in okrasne pokrove, ki s svojimi atraktivnimi izgledi polepšajo videz vašega vozila.

Letne in zimske gume se razlikujejo predvsem po trdoti in profilu. Letne gume so izdelane iz mehkejših materialov in imajo boljši oprijem na cestišče v suhem in v mokrem vremenu. Zaradi tega so namenjene uporabi pri zunanjih temperaturah nad 7°C. Pod to mejo tekalna plast otrdi, posledično se poveča zavorna pot vozila. Zimske gume imajo globlji profil, da lažje izpodrivajo sneg in se bolje oprimejo zasneženega vozišča. Prepoznamo jih po oznaki M+S (blato + sneg). Snežinka poleg te oznake pomeni, da so uporabne zgolj za pozimi, oznaka All Season pa pomeni, da gre za kombinacijo letnih in zimskih pnevmatik. Tekalna plast takih gum je mehkejša, zato zagotavljajo dober oprijem pri temperaturah pod 7°C.