Otroški vozički

Otroški vozičkiV poplavi vse otroške opreme, ki obstaja, so med pomembnejšimi in osnovnimi tudi otroški vozički, saj nekako moramo prevažati otroke. Ko starši izbirajo otroške vozičke so pogosto zmedeni, saj ne vedo, na kaj je treba biti pozoren, kaj je pomembno in kaj bodo pravzaprav potrebovali.

Otroški vozički imajo širok spekter izbire, ki je velikokrat preširok. Na kaj je treba biti pozoren? Super je, če ga lahko uporabljamo že od rojstva naprej, pa vse do konca, dokler ga pač otrok uporablja. Na začetku se jih večina odloči, da bodo novorojenčki v trdi košari, ki je dodatna zaščita pred vremenskimi neprilikami in hkrati omogoča ravno ležišče. Pozoren je treba biti na material, iz katerega je otroški voziček, in tudi na to, da se ga da čistiti oz. sneti sedišče, prevleko, da jo lahko starši umijejo ali operejo v pralnem stroju, kar večina proizvajalcev tudi nudi.

Varnost? Tudi to! 5-točkovni varnostni pas in zaščitna ograjica pri nogicah so zaželeni, saj se starejši otroci obračajo, ozirajo in stegujejo, tako da jih lahko pripnemo in zaščitimo pred morebitnimi padci.

Za zaščito pred soncem poskrbi strehica, senčnik ali kakšni drugi pripomočki, ki jih lahko dokupimo. Pozimi je lahko malčkom hladno in z zimskimi vrečami, v katere ovijemo malčke, pokrijemo nogice in jih zaščitimo, lahko poskrbimo, da jim je tudi pozimi v otroških vozičkih udobno in prijetno.

Ker moderne mamice niso samo doma in na sprehodu okrog doma je super, če imajo otroški vozički še veliko nakupovalno košaro, kamor lahko odložijo potrebščine ali manjši nakup. Pri tem je pomembno paziti tudi na to, da je voziček okreten in praktičen za uporabo še kje drugje, kot le na urejenih poteh.

Izbira otroškega vozička ni tako zelo preprosta in se lahko ustavi že pri tem ali želimo 3- ali 4-kolesnika. Nato moramo pomisliti še na to, kje vse ga bomo uporabljali – ali ga bo potrebno prevažati v avtomobilu? Če ja, bo treba poskrbeti še za kompaktno zlaganje vozička. Vsekakor pa je to eden od nakupov, ki hitro sprazni denarnico, ampak se je treba zavedati, da bodo tudi dnevno ali dlje časa v uporabi.