Želodčne težave – kako jih odpraviti?

Želodčne težaveVas boli v zgornjem delu trebuha ali v spodnjem delu prsnega koša? Vam je slabo? Vas napenja in peče zgaga? Želodčne težave so nekaj, s čimer se je srečal tako rekoč že vsak. Za zdravljenje lahko uporabite Iberogast, ki je učinkovito zdravilo rastlinskega izvora. Več o tem si preberite na http://www.farmedica.si/zelodcne-tezave.html.

Želodčne težave nastanejo zaradi preobremenjenosti želodca, prehitrega in nezdravega prehranjevanja ter načina življenja, stresa, jeze in podobnih razlogov. Simptomi, da imamo težave z želodcem, so več kot očitni. Običajno se pojavljajo bolečine v zgornjem delu želodca, daje nas občutek napetosti in napihnjenosti, spahovanje, zgaga, čutimo krče v trebuhu itd. Želodčne težave se največkrat pojavijo po obroku, vendar pa ne drži vedno, da je vzrok zanje slaba ali nezdrava prehrana. V veliki meri so posledica povečanega izločanja želodčne kisline in zmanjšane odpornosti želodčne sluznice ter tudi drugih organskih obolenj želodca.

Želodčne težave lahko lajšamo z nekaterimi dokaj enostavnimi metodami. Priporočljivo je, da ne jemo prehitro, hrana ne sme biti prevroča ali premalo toplotno obdelana, poleg tega pa se nikoli ne nasitimo do konca. Manj kot tri ure pred spanjem ni priporočljivo jesti, saj mora želodec ponoči mirovati. Jejmo čim več sočne hrane, sadja, poskusimo odmisliti alkohol, gazirane pijače in kavo. Težave z želodcem lahko preprečimo tudi z redno telesno aktivnostjo.