Informacije za vreme Hrvaška

Informacije za vreme HrvaškaVreme Hrvaška ima značilno sredozemsko podnebje z vročimi poletji in milimi zimami brez snega, pogosto pa piha veter in dežuje.

Poleti je temperatura morja od 23 do 25 stopinj, temperatura ozračja je od 25 do 30 stopinj. Julija in avgusta je sezona dopustov, zato je ta čas vse več zanimanja kakšno bo vreme Hrvaška. Priporočamo Vam, da preverite kakšno bo vreme Hrvaška na http://www.vremehrvaska.com.

Velik vpliv na vreme Hrvaška imajo tudi vetrovi, saj čez leto pihajo z različnih smeri. V zimskem času je značilno, da piha zelo močna burja od kopnega proti morju. Piha lahko dolgo, s tem pa povzroči težave v prometu in gozdovih, saj hitro razširi požar. Južni in jugovzhodni veter prinašata slabo vreme.

V poletnih mesecih je značilen veter maestral, še posebej, ko je lepo vreme, saj piha z manjšo hitrostjo in enakomerno. Vreme je na posameznih delih Hrvaške različno, ker ležijo na različnih straneh neba. Natančno vreme si lahko pogledate tudi za katerikoli kraj in otok na Hrvaškem. Za kraje kot so: Umag, Pula, Pašman, Vrsar, Poreč, Savudrija, Medulin, Nerezine, Novigrad, Ugljan in otoke kot so: Rab, Krk, Cres, Hvar, Mali Lošinj, Brač, Vis, Murter, Korčula, Pag. Vreme Hrvaška ugodno vpliva tudi na vaše počutje in zdravje, zlasti v pokrajini ob morju in gorskem svetu.