Iščete dobro VPS gostovanje?

vps gostovanjeZa začetek, kaj sploh je VPS gostovanje? Kratica VPS v angleščini pomeni virtual private server, pri nas pa ji rečemo kar virtualni ali navidezni privatni strežnik.

VPS gostovanje se lahko tako izvaja na strežniški napravi z namensko programsko opremo, s katero lahko fizični strežnik, razdelimo na več navideznih strežnikov. Ti navidezni strežniki delujejo kot fizični, le da delujejo z manjšimi viri kot pa so na voljo fizičnemu strežniku. Zakaj? Ker vire na fizičnem strežniku, ta namenska programska oprema porazdeli tako kot je nastavljeno za posamezen navidezni strežnik.

VPS gostovanje je primerno za vse, ki potrebujejo dobro procesorsko moč, hitro povezavo s spletom, spomin (RAM), prostorski prostor, redundantnost proti izgubi podatkov, in si ne morejo privoščiti namenske strojne in programske opreme za VPS gostovanje, ki pa je kar draga. Če pa si že lahko privoščite to opremo pa verjetno ne boste potrebovali tisti del programske opreme, ki je potreba za VPS gostovanje, saj boste za ta namen verjetno uporabljali kar fizični strežnik. Vedeti pa morate, da imeti strežnik, ga ustrezno zaščititi in opremiti, nanese kar ogromno dela in denarja.

Vredno je omeniti da je VPS gostovanje bolj primerno in cenejše od gostovanja na enem samem fizičnem strežniku. Ta način gostovanja se večinoma uporablja za večje spletne strani in spletne trgovine, kjer se ljudje lahko registrirajo na stran. Za to se seveda potrebuje prostor na strežniku, da imamo lahko podatke shranjene v bazi. Tu pa nastopi še varstvo podatkov. VPS gostovanje pri podjetju si-shell, uporablja SSL Certifikate. Kaj je to SSL, se sprašujete? To je tujka za Secure Socket Layer, na kratko povedano, to je protokol ki se uporablja pri izmenjavi podatkov med strežnikom in obiskovalcem, podatki med tema dvema se kriptirajo, prebrati pa jih znata samo ta strežnik in pa ta obiskovalec. Poleg spletnih strani in trgovin, je VPS gostovanje primerno tudi za igračarske strežnike, in pa glasovne streame.