Male čistilne naprave

Imate probleme z izlivanjem odpadne gospodinjske vode? Potrem je mala čistilna naprava podjetja Gorec prava rešitev za vas!

Že od leta 2018, nesmemo izlivati odpadno gospodinjsko vodo v okolje, brez obdelave in čiščenja. Večinoma prebivalcev ima na voljo, da se priklopijo na javno kanalizacijo, kar predstavlja najenostavnješo in najcenejšo rešitev. Vendar na določenih mestih, pa te možnosti za priklop na javno kanalizacijo nimajo. Zato je priporočljivo, da začnejo uporabljati male čistilne naprave.

Tukaj se spet pojavi vprašanje, kolikšno čistilno napravo potrebujemo. To pa je odvisno od tega, koliko ljudi živi v hiši in koliko vode se uporablja. Najlažje bomo to izvedeli s pomočjo prijaznih svetovalcev, ki so zaposleni v podjetju Gorec. Vsak posameznik v hiši ponavadi porabi okoli 150 litrov vode na dan.

Poznamo betonske in plastične male čistilne naprave. Betonske so seveda dražje, vendar pa njihovega delovanja sploh ne slišimo in ni nobenih neprijetnih vonjav. Jih je pa težje zmontirati sploh v manjše prostore. Pa omeniti moramo še to, da zdrži ogromno težo zaspia. Pozitivna stvar plastičnih je, da jih enostavno spravimo kamor želimo, ker so lahke. Slabost je pa ta, da nesmejo imeti preveč zasipane teže in ponavadi potrebujejo betonsko podlago.

 

Obstaja pa tudi veliko stvari, katere niti pod razno ne smemo metati v naše odtoke, ker če pridejo v malo čistilno napravo, se bo ta pokvarila. Metati nesmemo hrane, kondomov, tekstil, lasje, gnojnica, preveč vroča voda, slana voda in podobno. Če želimo poskrbeti za dolgo življenjsko dobo naših malih čistilnih naprav, moramo potem tudi ustrezno skrbeti za njih.

Vzdrževanja pri malih čistilnih napravah sploh ni. Priporočeno je na vsake toliko časa, da se preveri samo delovanje, če je dovolj učinkovito in če vsi filtri pravilno delujejo.

Zdaj ste izvedeli kar nekaj novih koristnih informacij o malih čistilnih napravah. Če pa imate še kakršno koli vprašanje o malih čistilnih napravah, kakšna je prava za vas ali pa vas zanima ponudba, jih enostavno kontaktirajte.