Odličite se za odkup starega železa

Veliko delavnicam in podjetjem veliko težavo predstavljajo odpadki. Če so ti odpadki železni ali kovinski, se lahko odločite za odkup starega železa. Zadnje čase se odkup starega železa zelo splača, saj je na trgu pomankanje gradbenega materiala.  Za tono starega železa lahko dobite od 200 – 300 evrov. Cena je odvisna od ohranjenosti in kvaliteti materiala in tudi od stroškov odvoza materiala.

Pod odpadno kovino še štejemo jeklo in litine. Litinam je dodan ogljik, in poznamo tri vrste litin: sivo, belo in tempirano litino, mehko kovino, ki se uporablja v gradbeništvu, avtomobilski industriji, ladjedelništvu, itd. Odkup starega železa pa po navadi vključuje težko, mešano železo, pločevine in ostružke.

odkup starega železa

Če imate podjetje, ki se ukvarja z avtokleparstvom, struženjem, izdelavo izdelkov iz železa in kovine ali pa imate avtodelavnico, vam priporočano, da se odločite za odkup starega železa, saj ne, da se boste s tem znebili odvečnega materiala, ampak pa boste dobili tudi povratek na vašo investicijo. Tudi ko doma prenavljate stanovanje ali hišo se naberejo železni in kovinski odpadki kot na primer cevi za vodovod, radiatorji, bojlerji, stari električni kabli. Med stare železne odpadke pa sodi tudi gradbena mehanizacija in vrtna in gradbena orodja.

Železo in večina ostalih kovin in zlitin imajo neskončno življenjsko dobo in se lahko reciklirajo neštetokrat. Recikliranje železa in kovin je ključnega pomena saj zmanjšujete potrebo po proizvodnji surovin in nam omogoča ohranjanje virov železa in kovin. Tona jekla, ki je pridobljena z odkupom starega železa prihrani približno eno tono CO2 emisij.

Pri podjetju Krizant d.o.o. vam ponujajo odvoz starega železa po vsej Sloveniji za ugodno ceno. Njihova profesionalna ekipa je pri svojem delu natančna in vestna, zato odvoz poteka hitro in predvsem zelo varno. Njihovi strokovnjaki z veseljem odgovorijo na vsa vprašanja z področja odkupa železa. Svetujejo pa vam tudi s področja varnega ravnanja z odpadki.