Kako si pomagati, če imate vneto grlo

Vneto grlo je huda nadloga v zimskem času, ni pa nujno, da vas ne bo doletela tudi v drugih letnih časih. V tem članku povemo, kaj pomaga proti vnetemu grlu, da lahko izvedete preventivo ter si tudi olajšate tegobo, če vas doleti. Potrebno je vedeti, da vneto grlo ne povzročajo le virusi in bakterije, ampak tudi napačna prehrana in razne razvade, kot so preveč sladkorja, kajenje, alkohol, preveč živalske maščobe in beljakovin. Če se temu ognete, ne boste inti imeli težav z bolečim grlom.

vneto grlo

Običajno zdravnik predpiše za vneto grlo umetne sirupe, ki niso najboljši za zdravje in telo. Zato imate, možnost tudi si pomagati z naravnimi pripomočki, ki ne puščajo nekih posledic. Če želite preprečiti, da bi se vam grlo vnelo, potem zjutraj in zvečer, ter vsakič, ko greste med ljudi, grgrajte timijanovo tinkturo, da ubijete vse bacile v vaših ustih.

Če pa se vendarle pojavi vneto grlo, to čutite že takoj kot neko vrsto žgečkanja in draženja v grlu ter  včasih tudi v pljučih. Če kadite, takoj prenehajte. Čer ne pa uporabite grgranje timijanove tinkture pogosto, večkrat na dan. Pijte tudi čaj iz sleza, ker vam bo čistil sluzi iz grla in pljuč. Lahko ga tudi grgrate.

Drugače lahko vneto grlo ublažite tudi s kamilicami ter lizanjem medu, če niste diabetik. V lekarni dobite Islamint naravne tabletke za blaženje kašlja in pa tudi sprej in sirup iz naravnih sestavin. Vendar se pozanimajte, kateri so res pravi, da vam pomagajo. Dobri so tudi čaj iz borovih in smrekovih iglic. Tudi pripravki iz smrekovih vršičkov se najdejo.

Predvsem pa jejte hrano, ki je zdrava. Jejte dosti vlaknin, temno zelene zelenjava, oreščkov in uporabite začimbe, kot so kurkuma, ingver, peteršilj, seme pegastega badlja, islandski lišaj in podobno. Zelo dobro na to vpliva tudi ingver, še najbolje, če pridete lahko do svežega ingverja.

Zakaj bi trpeli, če vam ni treba. Lahko si pomagate sami in je veliko odvisno od vas samih, ali boste zdravi ali ne. Največ na to vplivajo prehrana, pa tudi gibanje, voda, dihanje in mišljenje. Če boste vse to uravnotežili, se nimate česa bati tudi, če boste med bolnimi ljudmi, da se vas nič ne bo prijelo oziroma bo vaše telo to suvereno skurilo, še preden boste zboleli.