Odkup surovin po dobrih cenah

Obdobje draginje, ki se ga večina vse bolj in bolj zaveda, ugodno vpliva tudi na odkup surovin. Tudi vas doma živcirajo različni materiali iz kovin, ki zavzemajo prostor in ne ponudijo nič v zameno. Kje poteka odkup surovin po zares dobri ceni bomo danes preverili skupaj z vami.

Zakaj se odločiti za odkup surovin?

Na številnih podstrešjih, v garažah, gospodarskih poslopjih, pa tudi industrijskih obratih se kopičijo materiali za katere ljudje ne vedo, kam z njimi. Naj vas razveselimo, da lahko iz teh »smeti« ustvarite finančni prihodek na vašem bančnem računu. Odkupne cene materialov so namreč trenutno izredno visoke, pričakovana dobrina pa jih bo morda celo še dvignila. Tu je torej možnost, da s svojimi smetmi dejansko služite. Pri tem velja, da so visoke cenjene različne kovine, ki jih je možno ponovno uporabiti. Cena za odkup surovin pa je poleg vrednosti na trgu odvisna tudi od čistosti materiala – bolj kot je material čist, višja bo cena po kateri ga boste lahko podjetju prodali.

odkup železa

Katere surovine odkupujejo?

Odkup surovin je storitev, ki je na slovenskem trg vse bolj uveljavljen. Med izredno priljubljene materiale za odkup že od nekaj sodi baker, ki ga imate zagotovo v izobilju v obliki starih in odsluženih kablov različnih elektronskih naprav, ostankov električnih napeljav in podobno. Poleg bakra je možen odkup drugih kovin kamor sodijo železo, svinec, jeklo, cink in medenina.

Prednosti odkupa surovin za vas

Prednosti, ki jih odkup surovin prinaša je ogromno. Poleg očiščenih prostorov, pa verjamemo, da je za mnoge že to zadosten razlog za začetek, ter finančnih koristi, boste z odkupom surovin poskrbeli tudi za naravo in trajno gospodarjenje z naravnimi viri. Prav vse kovine so namreč na Zemlji na voljo v omejenih količinah, ob tem pa je potrebno poudariti, da njihovo pridobivanje izjemno močno vpliva na okolje v neposredni in širši okolici teh rudnikov. Da o izkoriščanju delavcev ter delavnih pogojih v teh rudnikih niti ne govorimo. Zakaj torej ne bi poskrbeli, da bi že pridobljene vire ponovno uporabili, če so tehnološki posegi ponovno uporabo dejansko omogočili.

odkup bakra

Zakaj odkup zaupati strokovni ekipi?

Verjamemo, da bi, če bi vedeli, kako odkup surovin izvesti, to v preteklosti že naredili. Tako smatramo, da potrebujete spodbudo iz okolja, da se tega (za večino ne preveč prijetnega) opravila resno lotite.
Za odkup torej poiščite podjetje in strokovnjake, ki vam bodo ponudili dobro ceno za odkup (in odvoz) materiala. Ne pozabite na dovoljenja podjetij za odkup ter zahtevajte pošteno plačilo. Pomembno je, da surovine pripravite za ogled. Najbolje je, da že sami oblikujete skušine materialov glede na glavno surovino, da bo ogled surovin hitrejši ter boste dobili ponudbo s katero boste zagotovo zadovoljni.

Zagotovo vas zanima plačilo. Tega zagotovo zagotavlja vsako resno podjetje z dovoljenji za izvajanje odkupa surovin pri nas. Pri tem lahko običajno izbirate med plačilom s pologom na vaš osebni bančni račun (TRR) ali pa se odločite za plačilo v gotovini. Slednje je možno takoj na mestu odkupa (torej še isti dan!).
Z odkupovalcem se dogovorite za odvoz surovin – od tu dalje pa bodo odkupovalec tisti, ki bo materialom vrnil novo življenje. Vi pa le uživajte v finančni okrepitvi in čistem prostoru.