Katera pižama je udobna za dober spanec

Pižama je nočna obleka, ki naj bo udobna in kakovostna za dober spanec. Kakovostne pižame najdete tukaj https://pizame.si/ – nakup, kjer si jih ogledate in kupite kar iz naslonjača. Kupite pa udobne, naj ne bodo preširoke ali preozke, da boste lahko mirno in vso noč spali. Človeške celice se namreč obnovijo samo, če se proizvaja hormon melatonin med spanjem, drugače se hitreje staramo. Pri tem odigra pižama vleko vlogo, saj nas greje ali hladi, odvisno od materiala in lahko odvaja hlapenje telesa, ki se dogaja vso noč. Če material ni primeren, se lahko spotimo in smo mokri, kar lahko povzroči slabo spanje ali celo prehlad.

pižama

Pižama je lahko seksi, običajna, udobna, svilnata, prestižna, za oba spola, ženska, možka, otroška ali poletna in zimska. Prodajajo jo v veliko odtenkih in barvah. Izdelane pa so iz raznih materialov. Ne svatujemo vam, da kupite izdelane iz umetnih vlaken, ampak le take, ki so izdelane iz naravnega materiala. Najbolje iz svile, bombaža, volne ali česa podobnega. Tak material ne bo povzročal statike na vašem telesu, telo bo grel ali hladil in se ne bo premočil.

Kakovostna pižama je dejansko taka, kot vam je všeč in vam ustreza za nošenje, zato izbirajte po svojem okusu. Nekateri imajo radi preproste pižame z ljubkimi vzorci in svetlih barv. Drugi pa imajo raje temne barve, ki jih pomirjajo. Pogoste so rdeče in črne svilnate pižame, ki so zelo seksi in tudi zelo elegantne. Ponavadi so tudi elegantnih modernih krojev.

Pižama je nujen sestavni del vaše noči, zato ne nosite razvlečenih starih strganih majic kot pižamo, ker niso udobne in tudi material ni najbolj primeren za spanje. Sploh, če vsebujejo umetne materiale, kar sodobne majice velikokrat vsebujejo.

Ko oblečete pižamo, je za vaše telo to znak, da greste spat in že ta navada vas bo uspavala. Ko pa zjutraj vstanete, se slecite in stuširajte ter se lepo oblecite v dnevna oblačila, da bo to znak, da ste zdaj zbudili in želite živeti.