Kaj vam nudi rum Diplomatico na vrhunskem nivoju

Premiun rum Diplomatico strastno izdelujejo navdušenci, pri čemer uporabljajo svoje strokovno znanje in izkušnje. Rum Diplomatico nastane tako, da se združijo sodobne in tradicionalne metode destilacije za proizvodnjo izjemnih rumov za zahtevne brbončice. Vsaka kapljica je prepojena z bogato in cenjeno dediščino, ki prihaja iz srca in sega do vašega. Identiteta podjetja Diplomático temelji na zavezanosti kakovosti ter vlaganju strasti in srca v izdelavo rumov. Smo neodvisna blagovna znamka v družinski lasti, ki nadzira celoten proizvodni proces od polja do steklenice za ustvarjanje vrhunskih rumov. Družina, ki izdeluje ta rum ceni kakovost in pristnost za proizvodnjo najboljših rumov, skrbi za lastne ljudi in lokalno skupnost ter varuje okolje s trajnostnimi proizvodnimi praksami.

rum Diplomatico
rum Diplomatico Destilarna podjetja Diplomático leži ob vznožju Andov v Venezueli, kjer tečejo najčistejše vode za izdelavo najboljšega ruma. Njegova lokacija je bila skrbno izbrana tudi zaradi neposredne bližine glavnih obratov za predelavo sladkorja na tem območju. Podjetje Licorerías Unidas je bilo ustanovljeno leta 1959 in je imelo v lasti destilarno prek svojega glavnega delničarja, Seagram’s International, enega največjih podjetij za proizvodnjo vin in žganih pijač na svetu.
Leta 2002 je bilo podjetje LUSA prodano skupini venezuelskih podjetnikov in postalo je venezuelsko podjetje v 100-odstotni zasebni lasti, ki je prevzelo svoje trenutno ime. Ponosni so, da so neodvisni in v družinski lasti. Destilarna je edinstvena, saj vsebuje tri različne postopke destilacije, ki v kombinaciji v mešanju zagotavljajo edinstvene rume, kot je Diplomaticov Reserva Exclusiva, ki je priznani rum po vsem svetu.
Pri ustvarjanju rima uporabljajo do deset vrst sladkornega trsa, vendar največkrat uporabljajo tri sorte. Rum Diplomatico je narejen iz melase sladkornega trsa in medu sladkornega trsa. Melasa se uporablja za proizvodnjo lahkih rumov, med iz sladkornega trsa pa za bolj kompleksne rume. Destilarna pridobiva melaso z visoko koncentracijo sladkorja, vendar z nizko vsebnostjo pepela in nizko viskoznostjo. Gojijo in vzdržujejo lasten sev kvasovk, ki ga uporabljajo za pretvorbo sladkorja v alkohol. Tako nastane rum Diplomatico, eden najboljših na svetu.