Zakaj so povečani hemeroidi tako nevarni in kdo jih ima

Hemeroidi so zatrdline debelega črevesja v danki in so nevarni, zato preberite tale članek https://bolezni-ven.si/hemoroidi/ ter skušajte preprečiti, da do njih pride. Če so hemeroidi zelo zastarani in povečani, da je izločanje blata težko, potem jih je potrebno odstraniti z operacijo, kar ni najbolje, ker gre za pomemben del telesa, ki ga telo potrebuje za dobro izločanje. Gre za lojnice, ki vsebujejo maščobo, katera povzroča lažje izločanje blata. Če ne delujejo dobro ali zapirajo zadnjik, boste imeli velike težave z zaprtjem in se lahko ta razvijejo številne bolezni.

hemeroidi
Hemeroidi dokazano nastanejo zaradi napačne hrane. Drugega vzroka medicina ne najde. Zato se priporoča, če hočete imeti zdravo izločanje in normalne hemeroide v pozno starost do konca življenja, da se prehranjujete pravilno. To pomeni, da ne jeste hrane živalskega izvora, ki vsebuje netopne maščobe. Če so netopne v vodi, potem so netopne tudi v krvi in v telesu ter bodo zaprle vaš zadnjik in napihnile hemeroide. Taki hemeroidi so zelo nevarni in se jih boste težko znebili.
Poleg živalskega mesa in mlečnih izdelkov se odrecite tudi jajcem, saj so tudi netopne beljakovine, ki zapirajo vaš zadnjik in žile. Jejte rastlinsko hrano, vendar se maščobam rastlinskega izvora tudi izognite. Izjema je avokado, ki pa ga ne smete jesti preveč. Jejte pa čim več vlaknaste hrane, da vam opere črevesje in izloči staro vodo ter staro blato. Tako bodo hemeroidi počasi postali normalni in vam ne bodo več delali težav.
Vsekakor morate k zdravniku, če ne morete na blato ali je v blatu kri, da bo ugotovil, kaj točno je narobe in vam odredil zdravljenje. Vendar brez vašega udejstvovanja, ki je zdrava prehrana, pa še gibanje zraven pride, ne bo ničesar. Rezultatov enostavno ne bo, zato se morate tega zavedati. Največ za svoje zdravje lahko storite sami, ker ste vi tisti, ki nosite hrano in pijačo v usta.