Kakšne barve naj bo posteljnina?

Posteljnina je eden ključnih dejavnikov pri spanju in dobrem počitku, saj dobro počutje z udobno posteljnino vsakega sprtosti in uspava v miren in dolgotrajen spanec. Zato je izbira posteljnine kar pomembno dejanje in ga je treba skrbno načrtovati ter se prej pozanimati o tem, katere barve si želimo, katere materiale, vzorce, velikost posteljnine glede na posteljo in vzglavnikov ter kakšne občutke si želimo pričarati v spalnici. Prava in čudovita posteljnina iz naravnih materialov, prijetnega otipa in barv bo pomagala nam pri spanju pa še močno bo polepšala prostor, na katerega bomo ponosni.

posteljnina

 

Ne dovolite, da bi bila posteljnina stara, obrabljena, strgana ali zamazana, to vam bo rušilo prijeten spanec in tudi partnerstvo se ne bo dobro obneslo. Najlepše je zaspati med sveže opranimi in z vonjem po smrekah ali vijolicah dišečimi rjuhami in odejami, ki so na primer pomirjujoče vijolične ali modre barve. Naj bo material tudi naraven, na primer bombaž, volna, platno iz lanu ali konoplje, ki pa sta malo bolj groba in sta primerna za askete.

Če pa želite biti bolj seksi je primerna rdeča, oranžna in bolj divjih barv posteljnina, pa tudi elegantna črna ali temno rjava, še bolje pa divja in neukrotljiva svila, ki bo posvetlila s svojim leskom vsako spalnico in kotiček za crkljane. Ampak potem pa ne bo prav dosti ostalo od spanca.

Dobro izbrana posteljnina vam bo pomagala pri zdravju, v tem primeru uporabite zeleno ali rumeno ali bež barve. Izogibajte pa se čisto beli posteljnini, kajti se precej umaže in še zelo hladna je, vendar pa ravno to pride prav poleti, k oje vroče. Ja posteljnina je lahko tudi sezonska, za vsak letni čas lahko imate svojo glede na temperature in barve zunaj ter vaše počutje, kaj si želite v svojem domu pričarati.

Izberite kakovostno, mehko in udobno posteljnino, ki ne bo najcenejša, bo pa zdržala še vrsto let.